Mindenkit vár a Gönci Barack Vigasság!

2018. 20. 06., 12:10am
Zamatos barack, ízes lekvár, finom pálinka, üdítő szörpök és koktélok, zene, családi programok, gasztronómia, piac és vigasság:

Zamatos barack, ízes lekvár, finom pálinka, üdítő szörpök és koktélok, zene, családi programok, gasztronómia, piac és vigasság: ezt kínálja az immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Gönci Barack Vigasság.

S, hogy merre is találni ezt a hungarikumot? Boldogkőváralja és környéke hozza össze idén is az érdeklődőket július 6-7-én, érkezzenek a világ bármely tájáról.

A Zemplén kapujában ilyenkor minden a barackról szól. A két napos fesztivál helyszínei a Boldogkő vára, a Bestillo Pálinka ház, és a Terra-Boldogkő látványpince. Itt az éttermek barackos kínálatából is megjelenik néhány egyedi finomság.

Czakó Mónika főszervező mondta: „Hogy miért ragaszkodunk ennyire ehhez a gyümölcshöz? Itt születtünk, erre a tájra jöttünk vissza felnőttként a máshol megszerzett tapasztalatainkat kamatoztatni. Van egy szép göncibarack ültetvényünk és egy pálinkafőzdénk, amire nagyon büszkék vagyunk. Mert állítólag nagyon finom a pálinkánk. Vagyis a pálinkáink, mert a málna, a szőlő, az alma és a szilva mellett még tízfajta gyümölcsből készítünk. Ezek közül számunkra a legfontosabb a Gönci barack. Szeretnénk, ha minél többen megismernék. Nem csak a pálinkát, hanem a gyümölcsöt és a helyet is, ahonnan származik. Szeretnénk, ha minél többet tudnátok róla. Szeretnénk, ha minél többen értékelnék. Emiatt vágtunk bele a Gönci Barack Vigasság szervezésébe. Aki kedveli ezt a különleges gyümölcsöt, ráadásul nagyon jól szeretne szórakozni, annak július 6-7-én Boldogkőváralján a helye!”

Mint elmondta, a földrajzi eredetvédett gönci barack nemcsak pálinkák, lekvárok, sütemények alapanyaga lehet, hanem magjának olaját és őrleményét egészséges alapanyagként fogyaszthatjuk, illetve a kozmetikai ipar is használhatja szépítő készítményeibe. “Héjastul, húsostul, magostul minden része értékes.”

Amire számítani lehet: lesznek barackos finomságok, mint sütemények,

lekvárok, szörpök, méz, rétes, fánk, különleges barackos és egyéb ételek, valamint pálinka felismerő verseny, főzde látogatás, pálinka kóstolás, kemence izzítás. Emellett zene, tánc, gyerekprogramok, ökopiac.

A két nap alatt fellép Gájer Bálint, a Blahalouisiana, a Magashegyi Undergrund, a Tárkány művek, a Folow the Flow és Hobo az együttesével.

Kell e ennél több egy nyári vígassághoz? Igen, pihenni is lehet, Boldogkőváralján és a környék szálláshelyein. Tehát július 6-7-én barackra fel!

További információ: www.goncibarack.hu https://www.facebook.com/GonciBarack/