Mindenki rajthoz!

2018. 25. 09., 8:30pm
Hamarosan indul a 33. SPAR Budapest Maraton 2018., tehát kezdj edzeni! Az idén nem a 21 éve megszokott, hagyományos helyszínen

Hamarosan indul a 33. SPAR Budapest Maraton 2018., tehát kezdj edzeni! Az idén nem a 21 éve megszokott, hagyományos helyszínen, a Városligetben lesz a rajt, sőt az útvonal is változott, de így is Budapest legszebb helyein futhatnak a sport kedvelői.

Az új helyszín az ELTE lágymányosi campusa, időpont október 6-7. A tavalyi számok és az idei nevezések alapján több, mint 30 ezer futót várnak a rendezők, a kísérőkkel együtt majd 100 ezer ember várható az eseményen.

Információ: http://www.futanet.hu/cikk/33-spar-budapest-maraton

A szombati távokra 16 ezer, a vasárnapi távokra 14 ezer jelentkező van, ebből a maratoni futáson 7 ezren vesznek részt. Sokan választották a 30, illetve a 10 km-es távokat is.

Fuss Nórival! Az idei év különlegessége, hogy a 10km-t teljesítőknek a SPAR háziasszonya, Ördög Nóra – online tanácsadással - is segít, saját felkészülését bemutatva. Majd rajthoz áll, lehet csatlakozni hozzá!

További érdekesség, hogy két miniszter fog futni az eseményen, várhatóan. Ismert színészek is futnak majd, például az Aranyélet című magyar sorozat szereplői közül négyen, így Ónodi Eszter is. Eszter a saját kondíciója miatt kezdett kocogni, azóta igazi futó vált belőle, és szívesen teszi.

A már megszokott zenei programok ugyanúgy várják a résztvevőket, mint eddig. 35 zenei program lesz a futópálya különböző helyein többféle stílusú együttesekkel, formációkkal.

Természetesen lesznek frissítő állomások, összesen 12. Víz, banán, szőlőcukor, szivacs, Gatorade és Pepsi Cola felvételére van lehetőség.

Először az esemény történetében, minden beérkező futó – bármely távon – érmet kap, ez a legnagyobb újdonság idén! Mert MINDENKI GYŐZTES, AKI CÉLBA ÉR!

Futóturizmus

Több, mint 5 ezer külföldi futó nevezett szeptember elejéig, 84 országból. Legtöbben Franciaországból és az Egyesült Királyságból érkeznek, de nőtt az orosz és a kínai futók érdeklődése is. A 42 km-es távon minden harmadik futó külföldi lesz.

A magyar futók közel ezer hazai településről érkeznek, a nevezők 40%-a vidékről.

Külön versenyek:

-Fut a cég – több, mint 500 cég nevezése várható

-Fut a színház – legalább 20 színházi csapat indul a váltókban

-ADRun bajnokság – reklám és kommunikációs ügynökségeknek

-Szakmai bajnokságok – újdonság az informatikusok, mérnökök, közgazdászoknak, és hagyományos az orvos és jogász bajnokság

-Jelmezverseny

- az esemény az Olimpiai Ötpróba sorozat része

-Maraton Bajnokság 2018

Életmód Program

A névadó főszponzor a Pázmány sétányon népszerűsíti a SPAR Életmód programot. a látogatók az egészségtudatos életvitellel kapcsolatban kóstolhatnak sajátmárkás finomságokat, kaphatnak életviteli tanácsokat, és lesz nyereményjáték!

Regnum és enjoy

A Regnum standon hotdog, debreceni, ásványvíz és enjoy szendvicsek kóstolójával várják a sportolókat és a közönséget.

Heiszler Gabriella, a SPAR ügyvezetője elmondta, hogy hosszútávra tervez a cég, egészséges élelmiszerekkel, egészséges életmóddal, ezért támogatják a sportot, ezen belül is a SPAR futást.

Újra mesekönyv gyűjtés  

Akárcsak tavaly, idén is a SPAR és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösen gyűjti a jó állapotú mesekönyveket a rászoruló gyerekeknek.

Jótékonyság

A jótékonyságra gyűjtött pénzbeli adományok összege tavaly 21.5 millió Ft volt, idén a program célja a 25-26 millió Ft elérése. 14 szervezettel dolgozik együtt a Budapest Sportiroda, a szervezetehez 1200-1300 adománygyűjtő, illetve támogató futó tartozik.