Minden perc megéri!

2022. 08. 09., 9:43am
Elkezdődött a Hollywoodi klasszikusok vetítéssorozat a Pólus Center Moziban és a nemrég nyílt GOBUDA Moziban.


by Szendi Horváth Éva

Az egyszeri vetítések ráadásul kedvezményes áron lesznek látogathatóak! A filmekre a jegyár egységesen mindössze 990 forint. Minden előadás este 19:00-kor veszi kezdetét. A filmek a Pólus Centerben a szerda este, a GOBUDA Moziban pedig a kedden és a csütörtökön kerülnek vetítésre, így az ütközések elkerülhetőek.
A Pólus Centerben a Klasszik Filmklub  remekei szeptember 7.-én, 14.-én, 21.-én és 28.-án kerülnek műsorra. Kezdésnek nem más, mint A sebhelyesarcú 170 percen át hódította meg a nézőket. Brian De Palma 1983-asrendezése Al Pacino talán legemblematikusabb szerepe. 
Egy héttel később Robert Rodriguez dirigálásával és az 1996-os Alkonyattól pirkadatig-gal a közönség Mexikó felé veszi az irányt. A 108 perc főszereplői George Clooney és a társíró Quentin Tarantino. 
Ha már Tarantino, az ezt követő héten a rajongók nem csak írói munkáját láthatják. 2009-es alkotása, a II. világháborúban játszódó Becstelen brigantyk lesz soron. A 153 perc sztárparádé, Christoph Waltz Oscar-díjas alakítása látható, mellette feltűnik Brad Pitt, Michael Fassbender, Mélanie Laurent, Diane Kruger és Daniel Brühl is. 
A 18-as karikák után lazább vizekre evezve az 1980-as The Blues Brothers zárja a sorozatot. A Saturday Night Live szkeccsből John Landis varázsolt egész estés, 127 perces zenés vígjátékot, John Belushival, Dan Aykroddal, sok cameóval és még több összetört rendőrautóval. Részletek és jegyrendelés ide kattintva.
Maradva a zenés filmeknél, a GOBUDA Mozi csütörtök estéi (8.-a, 15.-e, 22.-e, és 29.-e) ezekről szólnak majd. A nyitótáncot 1978-as 110 perces musical-ükkel, a Grease-zel, John Travoltáék lejtik majd el. 
A következő hetekben az Abba rajongói örülhetnek, előbb a 2008-as Mamma Mia!, majd a tíz évvel későbbi folytatása jön. Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Amanda Seyfried és a többiek 110-114 percig szakítanak ki a hétköznapokból. 
Végül már komolyodik a hangvétel, egy - egyáltalán nem tipikus - életrajzi film, a 2019-es Rocketman révén. Dexter Fletcher rendezése 119 percig musical elemekkel Elton John életébe ad bepillantást, Taron Egerton nagyszerű alakításával. További részletek itt.
Klasszik Filmklubból a GOBUDA Mozi műsorára is jut egy csokor kedd estékre (6.-a, 13.-a, 20.-a, 27.-e). Indításként Ron Howard 1995-ös vezényletével végrehajtódott az Apollo 13 útja. A 140 perc legénységét Tom Hanks, Kevin Bacon és Bill Paxton adják, míg a problémajelentést Houstonban Ed Harris fogadta. 
Az űr után a  néző a Végzet Templomába kalandozhat, hisz’ a program Indiana Jones-szal folytatódik. Steven Spielberg 1984-es mozijában Harrison Ford másodjára játssza el a címszerepet, de a 135 perces cselekmény egy évvel megelőzi a franchise nyitányát. 
Miközben a Cinema MOM-ban egy hétig látható lesz John McTiernan Ragadozója, a Gobuda Moziban elcsíphető lesz a rendező 1990-es filmje, a Vadászat a Vörös Októberre. A 129 perces moziban Sean Connery a sztár. Ám a mozgóképen Alec Baldwin itt debütált Jack Ryan bőrében, hogy azután két folytatást Forddal és három rebootot is megéljen. 
Ha már a néző egy titkos ügynök felé vetődött, a Filmklub zárásaként érkezik egy másik: Jason Bourne. Doug Liman 2002-ben csinált Matt Damonból akcióhőst, aki 119 percig próbálja megfejteni Rejtélyét: ki is ő, és miért képes egy olasz melót is megidézni a Minivel? Részletek itt.

A Pannónia Movie Kft. mozijaiban tartalmas a szeptember. Jegyek már minden vetítésre elérhetőek, a Pólus és a GOBUDA Mozi fent ismertetett választékára csupán 990 forintért!