„Minden, ami Alapi, minden, ami gitár!”

2022. 12. 04., 8:49pm
Alapi 60 jubileumi koncert

 

Közreműködik:

Front, Mohó Sapiens, XL Sisters, Sipos Péter, Varga Miklós,Keresztes Ildikó, Jeff Porcaro Emlékzenekar, Muck Ferenc, Berki Tamás, Whitesnake Tribute Band, Onion Trio, Edda Művek

Barba Negra - 2022. november 19. szombat, 20.00  - Kapunyitás: 19.00

Alapi István az ország egyik legismertebb gitárosa, aki 60. születésnapja alkalmából zenésztársaival és a közönséggel együtt ünnepel.

A 2022. november 19-én, a Barba Negrában megrendezésre kerülő „ALAPI 60” jubileumi életműkoncerten bepillantást nyerhetünk a művész kezdetektől napjainkig tartó,45 évet átívelő zenei pályafutásába. Az este során életének meghatározó zenekaraival, formációival, zenészbarátaival lép színpadra. 

István már gyerekkorában tudta, hogy gitáros szeretne lenni. Az első igazi sikert a Front zenekarral érte el, amikor 1983-ban a Ki mit tud?-on dobogós helyezést értek el. Utána a fővárosba költözött és a Mohó Sapiens együttessel országszerte ismertté vált. Ekkor figyelt fel rá Pataky Attila, az Edda vezetője, aki azonnal le is igazolta a tehetséges gitárost. Néhány évet külföldön töltött, majd hazatérve megalapította az XL Sisters formációt, és ’93-tól állandó tagja lett az Edda Műveknek.

Karrierje során, saját szólólemezei mellett, 34 Edda Művek, több száz magyar és külföldi előadó albumán játszott. Valamint közreműködött, többek között, Katona Klári, Varga Miklós, Keresztes Ildikó, Havasi Balázs, Szentpéteri Csilla, Szakcsi Lakatos Béla, Mága Zoltán koncertjein is. Rendszeresen vendégeskedik a Felvidéken és Erdélyben. Fontos számára a határainkon túli zenészekkel való együttműködés, számos fiatal tanítványa van ott is.

2016-ban első magyar zenészként meghívást kapott a világ legnagyobb, nemzetközi hangszer expójára az Egyesült Államokba, ahol a külföldi szakma és közönség előtt is bemutatkozhatott.

Hazánk ikonikus szólógitárosa, zeneszerzője szívesen kipróbálja magát különböző stílusokban, s mindig keresi az újat. Például 2021-ben elindította Elmondod Alapinak?című online TV-s interjúsorozatát, ahol egy új oldaláról ismerhetjük meg. Zenésztársait ő kérdezi ritkán hallott történetekről, életük emlékezetes pillanatairól, a kulisszák mögötti titkaikról.

Alapi István a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő személyisége, ProArte, Artisjus és Fonogram díjas előadóművész, aki 2018-ban a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetettje is lett.

2022. november 19-én ünnepeljünk együtt Alapi Istvánnal a Barba Negrában!

Ez az este nem egy hétköznapi rock koncert lesz, inkább az ősz legnagyobb házibulija Steve barátaival, zenésztársaival és rajongóival.

Jegyek: https://alapi-60-jubileumi-koncert.broadway.hu/2022-11-19-20-00

Jegyárak:

Early bird jegy: 3.999 Ft

Elővételben: 4.999 Ft

A koncert napján: 5.999 Ft