Miénk itt a tér

2023. 18. 11., 8:43pm
Tizenkét év után november 30-án a RaM ArT Színházban újra színpadra kerül a LGT Táncképek

 

by Szendi Horváth Éva

 

A címben idézett ikonikus LGT-dal mondanivalója éppúgy, mint a többi, a tánc eszközével kel majd életre.  2001. november 19-én a Madách Színházban került sor a Mindenki – LGT Táncképek premierjére. A Sárközi Gyula Társulat elődje, a KFKI Kamarabalett által bemutatott előadás frenetikus sikert aratott. A produkció iránt olyan nagy érdeklődés mutatkozott, hogy a 2002-es Budapesti Tavaszi Fesztivál is műsorára tűzte. Az előadás vidéken is ugyanolyan népszerűségnek örvendett, mint a fővárosban.

A darab a tánc eszközével mutatja be korunkat: különböző emberi sorsokat, karaktereket.      
Az első felvonást Jurányi Patrick koreografálta, melynek alcíme: Ülök a járdán. Az LGT egyedülálló zenei stílusa ihlette a produkciót, mely a klasszikus balett és a modern tánc eszközeivel teszi felejthetetlenné az első felvonást.          
A második felvonás alcíme: Miénk ez a cirkusz – eredeti koreográfusa Sárközi Gyula, amelyet most Kovács Zsolttal és Kováts Gergely Csanáddal az éleszti újra. A második részben a tánc elemei „A-tól Z-ig” megjelennek. A második felvonás zenéinek sorrendje úgy lett kiválasztva, hogy mese született belőle: életünk meséje. A mese ívébe Presser Gábor is besegített.        

Az előadás zenei anyaga: Miénk itt a tér; Engedj el; Szentimentális rakenroll; Boksz; Az ígéret földje; Nem adom fel; A csúnya fiúknak is van szíve; Gondolj rám: Mindenki.

Előadják a Sárközi Gyula Társulat művészei és a Madách Művészeti Iskola növendékei.

Bemutató: Ram ArT Színház

2023. november 30.19 óra, 2023. december 30. 19 óra

Fotó: Sárközi Adrienn