Mi jár a fejedben?

2021. 05. 01., 6:16pm
A koronavírus okozta szükségállapot a Rózsavölgyi Szalon programját is átírta és a sokak által kedvelt környezetben kihunytak a fények.

A koronavírus okozta szükségállapot a Rózsavölgyi Szalon programját is átírta és a sokak által kedvelt környezetben kihunytak a fények.

Elmaradtak az előadás előtti, süti melletti meghitt beszélgetések és a remek színészek szereplésével készült darabok egyaránt. Ám a hűséges közönség nem maradhatott szellemi táplálék nélkül.  Csiby Gergely és Józan László Mi jár a fejedben? címmel online műsort indított. / A karácsonyi adás megtekinthető: https://youtu.be/J_I5N6oB3YM /

A műsor messze túlmutatott az ünnepen. A két műsorvezető arra is kíváncsi volt, hogy a megszólaltatott vendégek mit visznek át magukkal a 2021-es esztendőre? Vajon ki mit vár az új évtől, a világjárványnak lehetnek közösségi tanulságai? Képesek vagyunk az egymásra figyelést hosszú távon megtartani?

A meghitt, szép beszélgetések csupa szeretettel készültek. A műsorvezetők Nagy-Kálózy Esztert és Rudolf Pétert a látogató nélküli Magyar Nemzeti Galériába hívták meg. M. S. mester Vizitációjánál ajándékként.egy kis műelemzésre is sor került ( A művésznő tavasszal Greta Garbót  játssza majd a Rózsavölgyi Szalonban a Churchill és Garbo című előadásban.)

Auksz Éva és Őze Áron művészpár mindkét tagja fellép a Szalonban. A stábot Áron egyik kulináris specialitásával, haltepertővel várták, majd kandalló mellett került sor a beszélgetésre.

A Mi jár a fejedben? műsor készítői Fabiny Tamás evangélikus püspöknél is jártak. Megkérdezték tőle azt is, hogy az egyház miként működik az online térben.

Sztarenki Dóra és apukája, Sztarenki Pál szintén játszik a Szalonban, Pali jövőre rendez is. Csiby Gergely és Józan László a Bazilika előtti téren kérdezte őket a közös karácsonyaikról is.

Miklósa Erika pedig egy csodaszép karácsonyi dalt küldött a nézőknek ajándékba.

Nyitó kép: Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter