Mester-M díj idén is

2020. 17. 04., 1:40pm
A MOL idén is tíz kiemelkedő munkát végző tanár és utánpótlásedző munkáját ismerte el Mester-M Díjjal:

A 2007-ben alapított MOL Mester-M Díjjal olyan hazai tanárok, edzők munkáját ismerik el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén.

A pedagógusokat általában saját, korábbi diákjaik és tanítványaik jelölik a díjra, majd a legérdemesebb jelöltek közül a MOL Alapítvány kuratóriuma összesen tíz személyt díjaz.

A MOL idén is tíz kiemelkedő munkát végző tanár és utánpótlásedző munkáját ismerte el Mester-M Díjjal: egyikük Erdősné dr. Németh Ágnes, a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium mesterpedagógusa. Sok éves tehetséggondozó munkájának sikerességét jól mutatja, hogy diákjai nagy számban vesznek részt hazai programozási versenyek döntőjében, illetve nemzetközi informatikai diákolimpiákon.

Idén a kuratórium közel 400 jelölt közül választott ki négy természettudományos oktatót, három művésztanárt, valamint három edzőt, akinek munkáját a MOL Mester-M Díjjal jutalmazzák. Az erkölcsi elismerés mellett a díj fejenként egymillió forintos juttatással is jár. A koronavírus-járvány miatt a díjátadó ünnepségre nem kerülhetett sor, a MOL Alapítvány online találkozót tartott a díjat elnyerő tanárok számára.

A MOL Mester-M Díjával jutalmazták a Neumann Társaság alelnökét, Erdősné dr. Németh Ágnest

A természettudományos terület egyik Mester-M Díját idén Erdősné dr. Németh Ágnesnek ítélték oda, aki a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumban tanít informatikát és matematikát. Emellett, a Neumann Társaság alelnökeként is, évek óta rengeteget tesz az informatikai tehetségek felkutatásáért és a tudomány népszerűsítéséért.

Tehetséggondozó munkája sikerességét mutatja, hogy diákjai nagy számban jelennek meg a hazai programozási versenyek döntőjében és nemzetközi informatikai diákolimpiákon a magyar válogatottban. 2019-ben csapatvezetője volt a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiára (IOI) Bakuba utazó magyar válogatottnak, amelyről a magyar versenyzők egy arany-, és egy bronzéremmel tértek haza.

Kutatja a versenyprogramozás tanításának módszereit. Hazai és nemzetközi tudományos folyóiratokba módszertani cikkeket ír, előad a témában. Nála a tanítás és a nevelés, a jó példa felmutatásával együtt jár. Nem csupán szaktanárként nyújt sokat a diákoknak, de személyiségüket is formálja és ha kell, a lelkükkel is törődik.  

Egyéb elismerések: Pro Progressio Alapítvány tanár díj, Neumann Társaság, Tarján Rezső emlékérem; Bonis Bona a Nemzet Tehetségeiért díj; Graphisoft Alapítvány a Magyar Matematika Oktatásért Díja; Miniszteri elismerések.

Ezen a linken megnézheti a Mester-M díj kapcsán forgatott rövid portrévideót Erdősné dr. Németh Ágnesről