Mesék világa tárulj!

2021. 10. 12., 10:48am
Csütörtöktől játsszák a mozikban a különleges látványvilágú, számtalan digitális trükkel izgalmassá tett, és nagyszerű színészek segítségével életre keltett varázslatos családi filmet, az El a kezekkel a papámtól!-t.

 

Korhatár: 6 év

Nem titkoltan, a film kicsit a Disney világából merít. Jó nyomon halad a rendező, a történet - bár igazán magyar - megállja a helyét bárhol a világban.

Dobó Kata és a gyerekek

Dobó Kata legújabb rendezésében a Dorkát alakító Marczinka Bori mellett a főszerepekben Csobot AdéltPálmai AnnátBokor BarnátZsurzs KatitNagypál Gábort és a gyerekszereplőket láthatjuk, valamint találkozhatunk Gubás GabivalJárai Mátéval, Elek Ferenccel, Pindroch Csabával és Borovics Tamással is.

A mesék nem hazudnak. Amikor Dorka (Marczinka Bori), a különleges fantáziavilágában élő, nagyszájú kislány megtudja, hogy özvegy apja (Bokor Barna) újranősül, és ő mostohát (Pálmai Anna) kap, rögtön sejti: addigi világa fenekestül felfordul.

És ő mindent meg is tesz, hogy felforduljon. Harcba száll a mostoha ellen, akiről az sem elképzelhetetlen, hogy boszorkány. Amikor pedig az apja táborba küldi, hogy ne legyen láb alatt, új szövetségesekre talál: néhány bátor lányra, egy furcsa, föld alatti lényre, egy főzőgépen dolgozó szakácsra és legfőképp egy mindig mosolygó, dalos kedvű táborvezetőre (Csobot Adél) – akivel előbb-utóbb az apjának is találkoznia kell…

A színészgárda is mindent megtett, hogy higgyünk a mesében.

Pálmai Anna a megtestesült gonosz mostoha. Azt mondta, nagyon akart lenni gonosz mostoha ebben a filmben. A színésznő és ez a szerep nagyon megtalálta egymást! Gyönyörű, ám nem a jót képviseli. Amikor vízbe esik, épp csak fél percig mulatságos, azután ismét felülkerekedik számító, igazi énje. Visz magával a fordulatos történetbe, és felnőttként is azért drukkolunk, hogy kiderüljön az igazság. És, a papa ne őt vegye feleségül! De, mint tudjuk, a mesében minden rossz elnyeri méltó büntetését, nem kerülhette el ezt a mostoha sem.

Csobot Adél,, Pálmai Anna és Járai Máté

 

Járai Máté szokatlan alakítása meghökkentő, találgatásra ad okot. Egyrészt nem tudjuk elsőre, kit takar a jelmez, másrészt nem tudjuk, hogy rossz ember e? Végül kiderül minden. A színész azt mondta, a stáb sem ismerte fel a maszkírozás miatt. Ő pedig lubickolt a szerepben és a történetben. Sőt, a rendezőt is meg tudta lepni.

Nem árulom el, melyik alakítás Járai Mátéé, tessék megnézni a filmet!

Csobot Adél

 

Marczinka Bori (Dorka) és Csobot Adél (Eszter) a tündér lányok. Dorka, aki tudja, mit akar és Eszter, aki csak film vége felé dönti el, mit akar. Ők igazi szövetségesekké válnak.

A film kedvéért Csobot Adél egy új dallal is meglepte rajongóit, amelyből videó klip is készült. Ezt itt tudjátok megnézni: https://youtu.be/GxABgShVxiE

A különleges digitális trükkök segítségével készült, szemkápráztató látványvilágú és mesés fantáziájú családi mozi igazi sztárszereposztással büszkélkedhet: Sőt, a film rendezője is sztár: a tavalyi év nagy sikerét, a Kölcsönlakást rendező Dobó Kata!

A rendező egy múlt századi történetet elevenít fel, mégis valahogyan a jelenben is játszódik. Mint az álmok, vagy a mesék. Itt a téli szünidő hamarosan, és bízik benne, hogy a közönségnek is tetszeni fog a családi film!

A szereplők és a stáb

Arra a kérdésre, hogy miért decemberre időzítették a film bemutatóját és játszását, bár nyáron játszódik, Helmeczi Dorottya társ producer azt mondta: ez mégis karácsonyi történet lehet, mert a szeretetről és a családról szól. És kiütheti Kevint!

S, ha már www.pestidivat.hu néhány szó a jelmezekről: már az elején említettem egy ismert mesevilágot, hát stílusában a ruhák szintén ezt idézik. A színek, az anyagok a fazonok akár hordhatóak mai világunkban, jelmeztervező Bárdosi Ibolya.

A mostoha karcsúsított, nőiességet kiemelő, fantasztikus outfitjei csodásak. Ugyanakkor Eszter visszafogottsága, üdesége a nőiesség finom rajza.

Kamilla táborvezető pedig a nyakig begombolt blúzában egy idősebb nő, aki mégis szexis, mert a szabás sokat számít.

(Fotókredit: Szabó Lilla/InterCom)