Merülj el a Dolce Vita-ban!

2018. 31. 05., 6:00pm
Ezt könnyen megteheti bárki, aki részt vesz a negyedik Olasz Fesztiválon

Ezt könnyen megteheti bárki, aki részt vesz a negyedik Olasz Fesztiválon, amit az Olasz Külkereskedelmi Intézet szervez a budapesti Olasz Nagykövetség védnökségével, az Olasz Kultúrintézet és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara együttműködésével.

Az Olasz Fesztivál a kiváló olasz termékek bemutatója. Ennek alkalmából a résztvevő cégek kedvezményeket és nyereményeket ajánlanak fel, illetve eseményeket szerveznek a Made in Italy és az olasz stílus népszerűsítéséért. Területek: kozmetikai termékek, az élelmiszerek, a divat és ruházat, illetve az autó-motor szektoron át a művészetekig, kultúráig, turizmusig.

Az olasz-magyar kereskedelmi kapcsolatok folyamatosan javulnak, 2014 és 2017 között a külkereskedelmi termékforgalom 7,1 milliárd euróról 9,5 milliárd euróra nőtt, ami 33%-os növekedést jelent. A legfrissebb adatok is ezt a pozitív tendenciát támasztják alá, Olaszországot a negyedik helyen találjuk Magyarország kereskedelmi partnerei között.

A Fesztivált Gian Luca Borghese, az Olasz Kultúrintézet igazgatója mellett, Őexc. Massimo Rustico, Olaszország magyarországi Nagykövete, Marco Bulf, az Olasz Külkereskedelmi Intézet igazgatója és Francesco Mari, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke mutatták be.

A prezentációnak az Akademia Italia étterem adott helyet, ahol Szardínia Ünnepére várnak minden kedves érdeklődőt, június 4-én.

Massimo Rustico nagykövet út elmondta, hogy az olasz gazdaság felszálló ágban van, szilárd, és ehhez nagyban hozzájárulnak az olasz KKV-k.

Magyarország pedig fontos partnere Itáliának.

Francesco Mari úr ismertette a további célokat: a magyar nagyvárosok bevonása a fesztiválba a későbbiek folyamán.

A fesztivál programja megtekinthető a  www.italianfestival.eu oldalon.

További információ: budapest@ice.it