Megújult erővel tér vissza az ország legnagyobb gasztro fesztiválja

2022. 10. 05., 9:31pm
Ismét a gasztronómia rajongóinak találkozóhelyévé válik a megújult Millenáris május 27-29. között, ahol - két év szünet után - újra várja látogatóit az OTP Bank Gourmet Fesztivál.

 

A jubileumi rendezvényen végig kóstolhatjuk Magyarországot - idén is mindenből a legjobbat, ezúttal az “örökség” jegyében.
“Tíz évvel ezelőtt azzal a céllal hívtuk életre a Gourmet-t, hogy népszerűsítsük a minőségi gasztronómiát. Közben nagyot változott a világ és ma már számos izgalmas étterem található szerte az országban” – mondja Gerendai Károly, a fesztivál megálmodója. “Ebben a fejlődésben fontos mérföldkő a Gourmet, s ma már a bőség zavarával küzdünk, amikor a kiállítókat hívjuk a rendezvényre. Számomra külön öröm, hogy az elmúlt évek kihívásai és a jelenlegi nehézségek ellenére is lelkesek a kiállító partnereink. És úgy tűnik, a közönség részéről is felfokozott az érdeklődés” – tette hozzá Gerendai. 

„Ahogyan korábban, úgy idén is mintegy 100 kiállító lesz jelen a fesztiválon” - jelentette be Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője. „Köztük majd’ 50 étterem szerte az országból: a legizgalmasabb fővárosiak mellett számos vidéki klasszissal és új gyöngyszemekkel is találkozhatnak majd a látogatók” - tette hozzá.

Minőségi street foodból és remek cukrászdákból sem lesz hiány, valamint ott lesznek a legjobb hazai borászatok, pálinkafőzdék, koktélbárok is. A kínálatból nem hiányoznak majd a pezsgők, a sörök és a kávékülönlegességek sem. Sőt, aki időben érkezik, ezek kóstolásához ajándékkuponokat is kap majd. A kiállítók teljes listáját itt lehet megnézni.
Míg a korábbi években ikonikus ételek, alapanyagok, étel-ital párosítások kerültek a középpontba, addig a Gourmet idei vezérmotívuma az “örökség” lesz. 

“Úgy érezzük, ez a téma egyrészt illik a tízedik rendezvény ünnepi hangulatához, másrészt tovább erősít olyan, számunkra is fontos értékeket, mint a szezonalitás, a lokalitás vagy a személyesség” - fűzte hozzá a főszervező.

A fesztivál fő támogatója, az OTP Bank egyebek mellett értékmegőrző szolgáltatással várja az érdeklődőket. A rendhagyó témának köszönhetően a kínálat is minden eddiginél színesebb lesz, a fesztivál teljes menüjét a nyitás előtt egy héttel teszik közzé a szervezők.

Néhány példa, hogy mit gondolnak az idei témáról a Gourmet sztárjai:
Mautner Zsófia története
Dudás Szabi és Szilárd (Anyukám mondta) öröksége
Sárközi Ákos és gyermekei

Az Anyukám mondta Étterem különleges desszertje

Ami a programokat illeti, a Gourmet Akadémia minden nap workshopokkal és demó főzésekkel várja a tanulni és szórakozni vágyókat. Főz majd - többek között - Széll Tamás (Stand), Tóth Szilárd (Salt), Mizsei János (MÁK), Farkas Richárd (Pajta), Bíró Lajos és Dani. De Steiner Kristóf vegán workshopján, japán tésztagombóc készítésen vagy kézműves gin kóstolón is részt vehetünk. A desszert sem maradhat el: lesz babka, flódni és megkóstolhatjuk Menyhárt Attila, a Kollázs cukrász séfjének egyik remekművét is. A pontos program itt található.

A gasztronómia mestereinek csapata

Vasárnap a gyereknapot is ünnepli a Gourmet: a kisebbek olyan sztárokkal süthetnek-főzhetnek együtt, mint Rosenstein Tímea, Szabi a Pék vagy Wolf András, és őket várja majd a Kerek Perec gasztro játszótér és a Baba játszóház is.
A bérlet és a napijegyek már elérhetőek, méghozzá a rendezvény kezdetéig kedvezményes elővételi áron, amely limitált számban tucatnyi kóstolókupont is tartalmaz. 

Részletek és jegyvásárlás.

Az OTP Bank Gourmet Fesztivál vendégei, azon túl, hogy egyedülálló gasztro élménnyel lesznek gazdagabbak, jótékonykodhatnak is: a főbejáratnál található molinón autista fiatalok rajzai jelennek meg, kapcsolódva a gourmet tematikához. Az eredeti művekre mindenki licitálhat az Autistic Art online aukciós felületén. A licitekből befolyó összeggel az Autistic Art Alapítvány munkája kerül támogatásra, amely az autizmussal élők különleges alkotásait mutatja be a világnak, segítve ezzel nem mindennapi életüket.