Megtalálni a szépet, a jót, a szeretetet

2022. 07. 11., 12:50pm
Auguszt Bárió új albuma: Újra kezdeni mindennap, dala és klipje: Élj, csak élj!

 

Valószínűleg sokak fülében ott cseng még a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb zenekara, az Ad Studio néhány nagy slágere, mint a Páratlan páros, az Álmaimban Amerika vagy akár a Nyári eső.

A csapat dalszerző énekese, Auguszt Bárió ezúttal vadonatúj albummal jelentkezik, Újra kezdeni mindennap címmel, amelyen tizenhét új szerzeménye hallható, köztük a legfrissebb sláger, az Élj, csak élj! kétféle (radio edit és acoustic) változata is. Az album különlegessége még, hogy a klasszikus gyűjtők örömére, manapság már ritka, „kézzelfogható” cédé változatban is megjelenik, amelynek borítóján Bárió festmények és fotó ritkaságok is helyet kaptak, még exkluzívabbá téve az albumot.

A legújabb dalhoz, az Élj, csak élj!-hez a Balaton csodálatos tájain forgattak klipet. A dal mondanivalójához illően gyönyörű, misztikus környezetbe irányította a sors a stábot, vagy akinek úgy jobban tetszik, a véletlenek sorozata teremtette az ötletet, hogy a csodaszép Káli medence déli kapujánál lévő Kővágóörs melletti domb és az annak legmagasabb pontján álló – „a magyar Stonehenge”-ként is emlegetett - Emberi komédia nevű szoborcsoport váljon a klip egyik fő helyszínévé.

A történet egy másik szép balatoni helyszínen, Zamárdiban forgott tovább. Főszereplője Sarkadi Kiss János színész, akit többek között A mi kis falunk című tévésorozat Svábjaként ismerhetett és szerethetett meg a szélesebb közönség, és aki Bárióhoz hasonlóan kaposvári kötődésű. Ő az, aki a klipben a „sors könyvének” üzenetére találva felismeri, lehet bármilyen borús, omladozó, félelmekkel teli a körülöttünk lévő világ, ha képesek vagyunk meghallani a szívünk hangját. A saját kis világunkban megtaláljuk a szépet, a jót, a szeretetet, ami miatt mindig érdemes tovább menni az úton.

És ehhez a jóhoz és a szeretethez gyakran nem is kell tovább mennünk a saját családunknál. Ebben Sarkadi Kiss János családja, felesége, Zsófi és négy gyermekük boldogan segédkezett.

A klipet az alábbi linken töltheted le.

https://drive.google.com/drive/folders/1zXLjz_J4r8XTRdPKK3a4VE5DnJQCZ3hr?usp=sharing