Megnyitott Budapest első fűszerbárja

2018. 02. 10., 11:15pm
Szeptember közepétől várja vendégeit a főváros szívében a gyógy- és fűszernövények, az illatok és ízek kicsiny világa, a herBar.

Szeptember közepétől várja vendégeit a főváros szívében a gyógy- és fűszernövények, az illatok és ízek kicsiny világa, a herBar.  A kulináris élményeket fűszerolajak, ecetek és gyógynövényes fűszerborok teszik teljessé.

Budapest első „készítsd magad” gyógynövénybárjában a fantasztikus ízvilágú tea- és fűszerkeverékek mellett a látogatók megkóstolhatják a hely specialitását. Ez pedig a saját készítésű, 14 allergéntől mentes ostya, amit mindenmentes mártogatósok és különleges kézműves sajtkészítmények, magvak és aszalványok tesznek izgalmassá.

Budapest belvárosának egyik leghangulatosabb utcájában, az V. kerületi Haris közben található a gyógynövények, a fűszerek, a teák, kávék, és más spicy specialitások tárháza,  a város első fűszerbárja.

A herBar-ban mindenki maga állíthatja össze teáját, szörpjét vagy kedvenc salátáját. Itt nincs akadálya annak, hogy egy citromfű teát házi készítésű meggy- vagy bodzaszörppel ízesítsen valaki, de extrém felütésként akár friss rozmaringgal is turbózható.

Aki a saláták világában szeretne kalandozni, annak a tányérján is csak egy biztos pont lesz az allergénmentes ostya, a többi ínyenc falatot saját kedvére válogathatja. Természetesen, akiknek segítségre van szükségük az ízek és feltétek összeválogatásánál, ők a ház különleges ajánlataiból is választhatnak.

A kínálat kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy egy étel vagy ital esztétikus, illatos, egészséges és finom legyen egyszerre. Ez a négy „összetevő” nem hiányozhat az asztalról. Ezzel a herBar több mint egy hangulatos teázó vagy salátázó hely.

Természetesen van édesség is: finom lekvárok és saját készítésű csokoládé vagy gyümölcszselés bonbonok közül válogathat a betérő.

Az üzletfilozófiában hangsúlyos szerepe van a gyógynövények felhasználásának széles körben való megismertetésének és a hazai termelőkkel való együttműködésnek. Ez az alapfeltétele, hogy minőségi termékeket tudjanak kínálni a vendégeiknek. Nem titkolt cél, hogy egy gyógynövényes tájékoztató központ szerepét szeretnék betölteni.

„A bárban gyógynövényes előadások, workshopok is helyet kapnak, valamint szeretnénk felvenni a kapcsolatot szakmai szervezetekkel, hogy a téma iránt érdeklődő vendégeink a gyógynövényes programokról, rendezvényekről nálunk is tudjanak tájékozódni. Miután elkötelezett hívei vagyunk a természet ezen kincseinek is, így szeretnénk, ha a herBar egy jó gyógynövényes, teázós bázis lenne! Ahol beszélgetnénk, tapasztalatokat cserélnénk és közben klassz, kreatív és egészséges ételekkel, italokkal gyógynövényes készítményekkel gazdagodnánk - fogalmazott Horváth Rita, a herBar megálmodója és üzletvezetője.

Hozzátette, hogy hosszú távú céljuk egy olyan gyógynövényes projektben való aktív részvétel, ami a gyerekek, de még inkább az idősek segítését, támogatását tűzi a zászlajára.

„Külföldön szép példákat látni e két korosztály együttműködésére, itthon is szükség lenne rá. Célunk, hogy egy ilyen program megvalósításában hatékonyan részt vegyünk.”

A Euro 360 International Kft. projektjeként létrejött herBar keddtől vasárnapig minden nap reggel 10-től este 10-ig várja a gyógy- és fűszernövények kedvelőit. A helyszínen a gyerekek játszósarokban üthetik el az időt, a felnőttek a beszélgetések mellett - igény szerint - társasozhatnak és a témával kapcsolatos könyveket is olvashatnak.