Megérteni a múltat és a jelent.

2022. 29. 05., 9:49pm
A Margó Irodalmi Fesztivált június 9-12. között a Városmajori Szabadtéri Színpadon rendezik meg

 

by Szendi Horváth Éva

A Bookline támogatásával megvalósuló eseménysorozat, a korábbi évekhez hasonlóan, változatos és izgalmas irodalmi, iletve zenei programokkal vár. Azoknak szól, akik kíváncsiak a legfrissebb megjelenésű könyvekre, egyedi zenei-irodalmi produkciókra vagy a rég nem látott írókra.

-A városmajori Margóra sok-sok történettel készülünk, amelyek segítenek láttatni és megérteni a múltunkat és a jelenünket. Olvasóként nemcsak kikapcsolódni szeretünk, hanem jobban érteni a kapcsolatainkat, közösségeinket” – mondta Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál igazgatója. A részletes program elérhető a margofeszt.hu és a Facebook.com/margofeszt oldalakon.

A szervezők számos könyvbemutatóval, a friss megjelenésekkel várják a látogatókat. A Margón mutatja be új kötetét többek között Nádas Péter, Terézia Mora, Tolnai Ottó, Szabó T. Anna, Kun Árpád, Fiala Borcsa, Háy János, Dolák-Saly Róbert, Szentesi Éva, Dániel András, Czakó Zsófia, Rényi Ádám, Márton László. Az elmúlt évek hagyományait követve  találkozhatunk majd az idei Libri irodalmi díjasokkal is.

-A Bookline-nál büszkék vagyunk arra, hogy tíz éve kiemelt támogatói lehetünk a Margó Irodalmi Fesztiválnak. A kerek évforduló kapcsán több újdonsággal is készülünk a rendezvényre. Itt állítjuk fel először a Bookline Teraszt, ami az olvasás élményének új dimenzióját mutatja meg. Hiszen az nemcsak a könyvek értékesítését szolgálja, hanem közösségi térként is funkcionál. A rendezvény ideje alatt kiemelt figyelmet fordítunk a fenntarthatóságra. A Margón induló Bookline Zöld program megnyitójaként Litkai Gergely vezetésével beszélgetést szerveztünk a témában. Továbbá június 12-én Könyvcsere Piknikre hívjuk az olvasókat, ahol több száz mű cserélhet gazdát, így elősegítve a könyvek újrahasznosítását” – emelte ki Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketing- és kommunikációs igazgatója.

A Margó szervezői igazi különlegességekkel is készülnek a júniusi eseményre. Az irodalmi stand-up esten többek között Litkai Gergely, Ráskó Eszter és Tóth Edu vesz részt. Az írók és zenészek dallamokkal átszőtt produkciójának fényét Balla Gergely, Deres Kornélia, Fehér Renátó, Horváth Benji, Jónás Vera, Kustos Júlia, Németh Róbert és a Platon Karataev duó emeli. A Margón premier előtt levetítik Papp Gábor Zsigmond Bereményi Gézáról készült dokumentumfilmjét. A programon fellép Járai Márk a Halott Pénzből. Az esti programokra a belépőjegyek a Városmajori Szabadtéri Színpad honlapján érhetőek el.

A Margón kerül sor a Mastercard® egyedülálló kezdeményezésére, az Alkotótárs ösztöndíjprogram díjátadójára, amelyet a kiíró a Könyves Magazin szakmai együttműködésében valósít meg. A tavaly útjára indított pályázat célja a fiatal, de már nem pályakezdő szerzők támogatása, hogy segítségével a két díjazott egy évig csakis az alkotásnak szentelhesse idejét.

A nyári Margónak ezúttal is a 2021-ben megújult Városmajori Szabadtéri Színpada helyszíne.

Az idén 100. születésnapját ünneplő, 800 férőhelyes modern játszóhely az irodalmi fesztivál mellett egész nyáron változatos programkínálattal várja a nagyközönséget. A több száz éves parkban a pop-up Bookline bolt és olvasósarkok különleges hangulatú, igazi nyári Margó fesztivált ígérnek.

További információk:

margofeszt.hu

facebook.com/margofeszt

instagram.com/margofeszt

spotify/margofeszt