Más, mint a hagyományos ásványvizek

2022. 11. 11., 10:49pm
Nem is hinnénk, milyen jó a szervezetünknek a lúgos ásványvíz

 A lúgos ásványvíz olyan élettani hatásokkal bír, amelyet a megszokott, mentes ásványvizek nem tudnak felmutatni. A kiválóminőségű, ásványokban és nyomelemekben gazdag Pannónia Kincse már a NIVEX Ivóvíz Expóról is első díjjal távozott, ahol vízszomeliék választották kategóriáján belül a legjobbnak. A hazai márka pedig jóúton jár ahhoz, hogy a szélesebb közönség is megismerje.
A díjnyertes Pannónia Kincse számos jótékony hatással bír
“Ez az ásványvíz nem olyan, mint a hagyományos vizek, amiket megszokhattunk a boltok polcain. Az összetétele kivételes, ezért különösen kedvező élettani hatásokkal bír. Úgy kerül a földmélyéről a flakonba, ahogyan a jó Isten megteremtette” - hangsúlyozza Nagy Gyula, a Pannónia Ásványvíz Kft. tulajdonosa.

A természetes lúgos ásványvíz forgalmazóinak nem titkoltcélja, hogy “szívügyileg” is megszólítsák a vásárlókat. Ezt szolgálja a szabadalmi oltalommal védett, kalocsai mintás motívum a palackokon, akárcsak „A legmagyarabb ásványvíznek” mondottelnevezés is. De nem véletlen a beszédes szlogen sem: „Kóstold és érezd a különbséget!”

„A dús ásványvíz esetében is már a lúgos vízhez adják hozzá a szén-dioxidot. Így megkapjuk a buborékot, és a jól ismert csiklandozást a torkunkban, a termék mégsem emeli meg a savszintünket” - magyarázza Nagy Gyula.
A lúgos közegben ugyanis teljesen más ősbaktériumok vannak jelen, mint a savas környezetben. Ezek a megközelítőleg 7,9-es PH-értékű, lúgos vizek kifejezetten jótékony hatással lehetnek a szervezetre.

Bárkit érinthet az elsavasodás problémája
„A mai emberek többségének jellemzően el van savasodva a szervezete. Ez az elsavasodás számos betegség hátterében áll, ám a lúgos ételek és italok fogyasztásával ellensúlyozható. A lúgos víz csökkenti a sportolás közben fellépő görcsöket, ezért már sok konditeremben is megtalálhatóak a termékeink” - mondja a 2014-ben alakult Kft. vezetője.

Nemcsak a sportolóknak, hanem a babáknak, a kismamáknak, az időseknek is ajánlott a PannóniaKincse fogyasztása. Sőt, a nátrium szegény étrend kedvelőinek is javasolható, a vízben ugyanis kevés nátriumsó található, így kifejezetten szívbarát termék.
Minőségét pedig mi sem fémjelzi jobban, mint hogy a 2021-es NIVEX Ivóvíz Expón is remekül szerepelt: első díjat nyert a szénsavmentes, közepes ásványianyag tartalmú vizek kategóriájában. Mindezt azzal együtt, hogy a zsűriző vízszomeliék több órán át vakon kóstolták a nemzetközi mezőnyben induló vizeket.
Ám a mostani is nagy pillanat az egykori kis családi cég számára: a termékük mától újra országszerte elérhető, és bárki élvezheti és megtapasztalhatja a lúgos vízjótékony hatásait. A Pannónia Kincse ásványvizet ugyanis már a Lidl üzletlánc polcain is megtaláljuk. A Magyar Termék logó garantálja, hogy a vásárlással a hazai termelőket támogatjuk.
„Már csak klímavédelmi okokból is érdemes a magyar termékeket választanunk, mivel ezeket nem szállítják többországon keresztül. Így hozzájárulunk a karbonlábnyom csökkentéséhez, sőt, a magyar gazdaság pandémia utáni és jelenlegi gazdasági helyzet élénkítéséhez is” - zárja Nagy Gyula.