Margitsziget – mindenki színháza

2021. 21. 03., 11:55am
Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház

Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház

Opera, musical, balett- és táncelőadások, hazai kedvencek és nemzetközi fellépők gazdagkínálatával invitálja a nyárba, a szabadba a Margitszigetre közönségét a színház.

A régen várt élő közönség-művész találkozásra készíti fel a színház vezetése a város és az ország kedvelt játszóhelyét, a Margitszigeti Színházat. A Margitsziget Tündérkertjében ünnepelt pop sztárok, filmzenei, klasszikus és rendhagyó koncertek, opera-, musical- és balett bemutatók ünnepeltjei várják az igazi találkozást.

Az online jegyvásárlók kedvükre válogathatnak a nagyszínpadi produkciókból a színház weboldalán.

A program naptárban már látható az előadások és koncertek kínálata, előre tervezhető a jegyvásárlás, ezért érdemes belépni a margitszigetiszinhaz.hu oldalra.

A Margitszigeti Színház májustól szeptemberig betöltött program naptárában idén, az eddigieknél is gazdagabb kínálattal találkozhatnak az érdeklődők. A színház vezetésének elsődleges szempontja, hogy biztonságos szabadtéri körülmények között a kőszínházi szezonban elmaradt egyes előadások bemutatására helyet adjon a társulatoknak. Így a margitszigeti nagyszínpadon, szabadtéren mutatkozik be a Puskás, a Kabaré, a Mozart! és a 

Tesla musical, valamint előkészítés alatt áll az Operettszínház bemutatója, a Hegedűs a háztetőn.

A színes, könnyűzenei koncerteken, népszerű előadók és zenekarok kínálatából válogathat a közönség. Többek között fellép

 az R-GO, Caramel, Tóth Vera, Fenyő Miklós, Dés László, Geszti Péter, Stanley Jordan, Zagar, a Budapest Klezmer Band és a Budapest Bár. Továbbá Lotfi Begi és zenei partnere a Heureka Pop Orchestra, valamint  a Margitszigeten debütál az új Csókkirály show, Szente Vajk rendezésében.

A műfaji sokszínűséget felvonultató szezonban a nagy érdeklődésre számot tartó, klasszikus, évfordulós szerzőket:

Verdit, Mozartot és Bartókot is kiválóságok tolmácsolásában ünnepelhetjük. Az operarendezés „Tarantinója”, a katalán Calixto Bieito rendez majd, Escamillo a Carmen operabemutatón Bretz Gábor lesz, a Verdi Gálán pedig  Arturo Chacón Cruz és Maria Grazia Schiavo lép fel a főszerepekben.

A Nemzeti Filharmonikusok koncertjét Kesselyák Gergely vezeti, ahol 

Lucas&Arthur Jussen virtuóz kétzongorás produkcióval, Mozart Esz-dúr versenyművével lép a magyar közönség elé, első alkalommal.

Szintén Mozart, a zseni vonzásában születik meg – a Milos Forman Amadeus, nagy Mozart film ihlette – Mozart 230 Filmzene koncert, ahol Hámori Máté dirigálja az Óbudai Danubia Zenekart.

A tánc és balett kedvelői is csemegézhetnek az algíri származású koreográfus, Hervé Koubi új bemutatója és az orosz tánczseni, Szergej Polunyin „Raszputyin” előadásából. A nemzeti összetartozás napján a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyar hősök, csaták és szerelmek című táncelőadása adja a keretét egy emlékestnek, Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre közreműködésével. Augusztus 20: a Bánk bán napja a Margitszigeten.

A fent említett nagyszínpadi előadások mellett, számosak kísérőprogramok. A Víztoronyban rendezett kiállítások, a koraesti térzenei koncertek, a reneszánsz délelőttök, az interaktív meseszínpad, az irodalmi séták és a színház kikötőjébe érkező színházi hajójáratok adnak további lehetőséget az igényes kikapcsolódásra.

A Margitszigeten valódi élményt, kikapcsolódást és feltöltődést kíván nyújtani a 2021-es színházi nyár. Így kipihenhetjük, és magunk mögött hagyhatjuk a nehéz hónapokat. 

A Margitszigeti Szabadtéri Színház célja a közönség és a művészet találkozásához megteremteni a lehetőséget. A jelenleg kiszámíthatatlan helyzetben felkészülni és helyet adni a partner színházaknak, társulatoknak és együtteseknek. A májusi szezonnyitás és a szeptemberi zárás azon koncepció által született, miszerint térben és időben kitágított szezonban minél több alkalom adódjon a művész és a közönség élő találkozására.

Erős az igény és a remény a nyári színház, a szabadtéri aktivitások irányába – az élő találkozások lehetőségének kialakítására – az előadó művészet irányából, a színházak és koncerttermek, előadóhelyek, a művészek és alkotók, szerzők felől.

A színház közel öt hónapos szezonterve a művészeti és előadói tevékenységben dolgozók munkalehetőségét is szem előtt tartva készült. Átérzi a járványhelyzet okozta megpróbáltatások következményeivel terhelt családok pénzügyi helyzetét is.

„Amennyire a körülmények engedik, érzékenyen reagálva a helyzetre, szeretnénk megtartani a közönség kedvét és lehetőségét a színházba járásra.” – nyilatkozta a témában Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház ügyvezetője és művészei vezetője. „Hiszen az előző években 90%-os látogatottsággal játszottunk a Margitszigeten” – tette hozzá büszkén az ügyvezető.

A repertoár műfaji nyitásával, a fellépő hazai és külföldi művészek, együttesek széles és gazdag választékával kívánjuk segíteni az élő színházi találkozásokat, alkalmat adva a lelki és mentális feltöltődésre. Mi más helyszín lehetne erre alkalmasabb, mint a gyönyörű és dús zöld természetbe simuló szabadtéri színház, a Margitsziget tündérkertjében.”

Vitathatatlan az igény mindkét oldalról! A közönség és a művészek együtt várják a nagy találkozást, a színházban, a szabadban, a Mindenki színházában, a Margitszigeten.

Remélik, mindenki megtalálja a neki tetsző előadásokat, koncerteket és megvásárolva jegyét, lefoglalva helyét már készülhet is a nyári élő találkozás élményére a Margitszigeti Szabadtéri Színházban.

Mindenki Színháza! Margitszigeti Színház!

Margitszigeti Színház műsor naptára és további információk: www.maritszigetiszinhaz.hu
Facebook: https://www.facebook.com/margitszigetiszinhaz

Kövessék ott is!