Március 15. Magyar Nemzeti Múzeum

2023. 13. 03., 8:29pm
Ingyenes programok mindenkinek

 

A Magyar Nemzeti Múzeum idén is sok szeretettel vár minden kedves látogatót március 15-én az 1848/49-es forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó egész napos ünnepi eseménysorozatán az elmúlt évekhez hasonlóan.

A családi, gyermek és felnőtt programok ingyenesen látogathatóak. A kézműves foglalkozásoktól a forradalmi óriásjátékokon át kurátori tárlatvezetésekig minden korosztály talál kedvére valót a múzeum kínálatában.

A Múzeumkertben az ünnepélyes programok 10 órakor kezdődnek, amelynek keretében Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter mond beszédet.

A családi programok 11 órakor kezdődnek a múzeumban és a múzeumkertben.

Minden korosztály válogathat az izgalmas napirendek között!

Az új tematikus múzeumi túraútvonalakat követve a kiállítások eddig nem látott arca tárul fel a látogatók előtt. Négy különböző múzeumi túraútvonalon fedezhetik fel a Nemzeti Múzeum rejtett kincseit.

A Múzeumi Játéktér játékai között kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek is megtalálhatják a számukra izgalmas, új kihívásokat ígérő feladatokat. Saját fejlesztésű forradalmi szélforgó - óriás társasjáték, illetve óriás kirakó idézi majd meg a történelmi alakokat.

A Memóriajátékban a tárgyakon keresztül elevenedik meg nemzetünk történelme, a Múzeumi Kincskereső által megismerhetjük mit mesélnek múltunkról, történelmünkről a kővé vált szobrok és a festmények mozdulatlanná vált alakjai. A Múzeumi Színező Sarokban pedig a kisgyerekes családok kerülhetnek közelebb a Nemzeti Múzeum legszebb és leghíresebb műtárgyaihoz és a magyar történelem alakjaihoz az elragadóan szép színezők segítségével.

A gyerekeket egész nap kézművesfoglalkozások várják, valamint marcipán kokárda készítés a múzeumkerti Geraldine (Auguszt) cukrászdában.

Felnőttek számára a múzeum kurátorai tárlatvezetéseket tartanak a kiállításokban, illetve több témában épülettörténeti séták közül lehet választani.

Március 15-én a Nemzeti Múzeumban minden program ingyenes, de több program regisztrációhoz kötött.

További infó:

https://mnm.hu/hu/muzeum/hirek/marcius-15-magyar-nemzeti-muzeumban-0 és

https://www.facebook.com/nemzetimuzeum