Már most komoly presztízse van a Virtuózoknak

2021. 07. 12., 11:04pm
Plácido Domingo szerint világverseny is lehet a tehetségkutatóból. Lépéstől lépésre világversennyé is válhat a hazai fejlesztésű komolyzenei, ifjú tehetségeket bemutató műsor.

 

 

A Virtuózok immár második éve nemzetközi szintre emelkedett.

Így látja a műsorban a „szuper zsűri” szerepét betöltő Maestro Plácido Domingo. A világhírű operaénekes-karmester a Bartók Rádió Muzsikáló Reggel című műsorában méltatta a Virtuózok ötletgazdáját és az ifjú zenészek tehetségét.

Öt ország húsz ifjú tehetsége száll versenybe a Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató nemzetközi megmérettetésén. A négy visegrádi országban és Horvátországban egy időben láthatóak a Virtuózok V4 + műsorai péntek esténként.

A hazai válogatók során kiválasztott négy fiatal tehát már a két nemzetközi elődöntőben lép színpadra. A döntőben minden országból két előadóval találkozhat újra a közönség.

A zsűri is nemzetközi, amelyben a résztvevő országok zenei szaktekintélyei ülnek. Magyarországot Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán operaénekes képviseli, az egyszemélyes "szuper zsűri" szerepét Maestro Plácido Domingo tölti be.

A világhírű operaénekes-karmester a Bartók Rádió Muzsikáló Reggel című műsorában kifejtette, mennyire lenyűgözte a tehetségkutató ötlete. A gondolat már hét évvel ezelőtt fogalmazódott meg Peller Mariannban, a Virtuózok producerében. 

 „Remek dolog ez, nem beszélve arról, hogy a verseny nemzetközi színtérre került, nagyszerű ötlet volt bevonni öt országot. Világverseny is lehet belőle, sőt, lépésről lépésre ez meg is történik majd, hiszen már most komoly presztízse van a Virtuózoknak” – méltatta a műsort a Maestro, aki beszélt a Virtuózok tehetségeiről is. 

„Számos olyan család van, ahol a szülők különféle hangszereken taníttatják a gyermekeiket. Ők teljesen átlagos gyerekek, akiknél a zenei képzés  is helyet kap, akárcsak az én unokáimnál. A Virtuózokból viszont kitűnik, hogy az itt szereplő gyermekek átlag feletti tehetséggel bírnak. A technikájuk, a beleérző képességük és a személyiségük is egyszerűen hihetetlen” – mondta a „szuper zsűri” szerepét betöltő Plácido Domingo a Bartók Rádióban.

Kiemelte azt is, hogy a televíziós műsorformátumnak köszönhetően a felnőttek is jobban megismerik a zenét, a gyerekek játékát nézve a tévében nemcsak szórakozhatnak, hanem művelődhetnek is.

A Maestróval készített interjú az alábbi linkre kattintva újrahallgatható.

https://mediaklikk.hu/duna/cikk/2021/12/01/placido-domingo-szerint-vilagverseny-is-lehet-a-virtuozokbol/

Hogy ki lesz Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Horvátország jövőbeli fiatal reménysége, a Virtuózok V4+ döntőjében derül ki december 17-én. A Virtuózokkal kapcsolatos minden információ megtalálható a műsor weboldalán, ahol az adások is újranézhetőek.

Virtuózok V4+ program péntekenként 20.35-től a Duna Televízió műsorán!