Már most készülhetünk az új évadra

2022. 27. 06., 12:39pm
A nyári szünet után - a szeptemberben induló 2022/23-as centenáriumi évadban - továbbra is várják a közönséget

 

A Budapesti Operettszínház a nyári szünet után - a szeptemberben induló 2022/23-as centenáriumi évadban - továbbra is népszerű, legendás operett és musical előadásokkal, illetve nagyszabású gálákkal várja a közönséget.

Az operett műfaja a Népszínház és a Király Színház után 1922. december 22-én kapott saját otthont, majd 1923-ban nevezték el Fővárosi Operettszínháznak. A Budapesti Operettszínház a 2022/2023-as évadot a kettős évfordulónak szenteli.

A gálaestekről:

Te rongyos élet!

A jubileumi évad szeptember 11-én egy nagyszabású, elegáns gálával indul.Minden idők legtöbbet játszott operett szerzője, Kálmán Imre emléke és munkássága előtt tisztelegve, legnagyobb slágereiből készül összeállítás. Mintegy keresztmetszetet adva a Kálmán-operettek színes, szórakoztató világából. Az est során meglepetés produkciók is megszólalnak. Az előadás rendezője Homonnay Zsolt.

Jegyek: https://operett.jegy.hu/program/te-rongyos-elet-136963/843363 

A Magyar Operett Napjáról Álom, álom, édes álom című, újabb nagyszabású ünnepi gálával emlékeznek meg október 24-én. Kálmán Imre születésének, illetve Lehár Ferenc halálának emléknapját, a Budapesti Operettszínház hagyományosan, minden évben nagyszabású gálaműsorral ünnepli, de a centenáriumi évadban különös hangsúlyt kap. Világszerte elismerik, hogy egyedül a magyarok éneklik-játsszák az operettet lendületes muzsikával, hévvel, tűzzel, akrobatikus táncelemekkel, gazdag látványvilággal és megdöbbentő érzéki-érzelmi viharokkal. Az előadás során elhangzanak a két legendás operett szerző legnagyobb örökzöldjei.

Jegyek: https://operett.jegy.hu/program/alom-alom-edes-alom-136972/838190  

100 éves az Operettszínház

Ezt a Centenáriumi Operettálát 2023. február 12-én tekintheti meg a közönség.

A sikeres, eddig játszott darabok mellett – természetesen – megjelennek újak is

A Mária főhadnagy című operett művészei Kiss Diána és György Rózsa Sándor, míg a Monte Christo grófja című musical címszereplői - Szomor György, Dolhai Attila és Homonnay Zsolt.

Útjára indul a Zenés kávéházi beszélgetések programsorozatot, amelynek keretében a Színház egy-egy legendás sztárja és alkotója, valamint maga által választott vendége idézi fel legszebb emlékeit, történeteit a Kálmán Imre Teátrum közönségének. Elsőként Peller Annát és Peller Károlyt ismerhetik meg egy kicsit közelebbről.

Jegyek: http://www.operett.hu/index.php?inc=repertoar_mutat&rId=322&evadId=18&mId=621017 

Bérletek:

A Budapesti Operettszínház a 2022/23-as évadban az eddigi bérleteket váltva új bérleti konstrukciókkal várja kedves Nézőit.

Az Operettszínház 1922. december 22-én kapott saját otthont a teátrum épületében, majd 1923-ban nevezték el Fővárosi Operettszínháznak, ezáltal Budapest lett - Bécs mellett - az operett fővárosa.. A kettős évfordulót az új bérletek elnevezései is tükrözik. 

Ennek értelmében az eddigi gyakorlattal szemben a centenáriumi évadban nem lesz bérlet-hosszabbítás, a korábbi bérletek helyébe újak lépnek, azonban a 2021/22-es évad bérlet-tulajdonosai előnyt élveznek az új bérletek megváltásakor.

Nyugdíjas, Ifjúsági és Felnőtt-bérleteink mellett zártkörű bérleteket is lesznek, a vásárlás feltételeit az egyes bérleteknél megjelölték.

Minden hétköznap 9-17 óráig válaszolnak a felmerülő kérdésekre, és segítenek az új bérlet kiválasztásában, a színházban.

Telefonszám: 06/1-3532172, e-mail: operett@operett.hu

Az új évadban is szeretettel várja Önöket a Budapesti Operettszínház!