Magyarországon a Shakti újra

2023. 14. 02., 1:38pm
A szervezők örömmel jelenik be, hogy a világhírű formáció 2023-as turnéja során Magyarországra is ellátogat.


Koncert 2023. július 2-án, vasárnap este 19:30-kor az Erkel Színházban. 

A brit gitáros, John McLaughlin zeneszerző, a fúziós jazz úttörője számos különböző módon volt nagy hatással a jazz és a rock történetére. Először is Miles Davis korai elektronikus bandáinak tagjaként, de meghatározó volt a zenei életben Al Di Meolával és Paco de Luciával létrehozott akusztikus gitártriójuk is. (»Friday Night in San Francisco«).
1970-ben ismerkedett meg Sri Chinmoy guruval, és rajta keresztül a hinduizmussal és a keleti misztikával. Ez idő alatt vegetáriánus lett, puritán életmódot folytatott, és a meditáción kívül kizárólag a zenének és a gitárjátéka tökéletesítésének szentelte életét. Sri Chinmoy elnevezte Mahavisnunak. McLaughlin ezt a nevet felhasználta újonnan alakult formációjának az elnevezéséhez, mely Mahavishnu Orchestra néven vált ismertté.
A Mahavishnu Orchestra - a Weather Report és a Return to Forever mellett - a hetvenes évek legbefolyásosabb fúziós zenekara volt. A csapat feloszlása után hozta létre a Shakti formációt, és virtuóz kiváló indiai zenészekkel szövetkezett, hogy felfedezze a kelet és a nyugat fúzióját. McLaughlin azóta is rendszeresen dolgozik Zakir Hussainnel. 
2023. januárjában együtt indultak világkörüli körútra, hogy megünnepeljék a formáció 50 éves évfordulóját és a Shakti születése óta eltelt fél évszázadot. Velük tart, a karizmatikus énekes, Shankar Mahadevan, a hegedűs Ganesh Rajagopalan és az ütőhangszeres Selvaganesh Vinayakram.

A mai formáció tiszteletben tartja az eredeti zenekar örökségét azzal, hogy elismeri a hagyományaikat, miközben továbbra is a meglévő határokon túllépve új zenei tájak felé halad.
A  jegyértékesítés 2023. február 13-án  hétfőn, 10:00 órától indult a https://www.eventim.hu/hu/jegyek/shakti-budapest-erkel-szinhaz-603042/event.html webcímen, illetve személyesen a Tex országos jegyirodáiban.
Shakti – a legenda él!

A koncert szervezője a Green Stage Production iroda, melynek mottója: "A Földünk védelme, és ezért tudatos célunk, minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadás megvalósításához szükséges energiafelhasználások adataiból kiszámíthassuk az adott események Ökológiai lábnyomát, ezen számítások eredményeként pedig annyi fát ültessünk hazánkban, amely ezt a keletkezett öko lábnyomot ellensúlyozni képes".

További információk:

http://www.greenstageproduction.com/hu/

https://www.facebook.com/GreenStageProd

https://www.instagram.com/greenstageproduction/

https://www.youtube.com/channel/UC9bN-LKBGr__YBJlW84wC4Q/featured