Madártej mindenkinek

2022. 02. 05., 3:22pm
Sokan szeretjük a madártejet. A Tejmadár gasztrotérben az alap madártej változatos ízesítéssel fogyasztható!

 

Már nemcsak otthon ehetünk nagymamáink receptje alapján készült csodás, tejes desszertet, mert megnyílt Budapest első Tejmadár cukrászda jellegű helye.

A különleges helyet lelkes fiókák, és tapasztalat vén madarak álmodtak meg azzal a céllal, hogy a „szeretjük a vendéget” és „jó itt lenni” életérzést becsempésszék a Westend állandóan pulzáló forgatagába.

A tradicionális és az újhullámos íz világot szakemberekre bízta a tulajdonos, ugyanez vonatkozik a belső berendezésre. A gasztrotér elegáns, barátságos és letisztult, ezzel hívva be a vendégeket a finomságok mellett.

Az ízek pedig…

Van, aki tudja, van, aki nem, de miből is áll a madártej? Tehát: tej, tojás, cukor és vanília. Egyszerűnek hangzik, ám készítésére nagyon oda kell figyelni!

A Tejmadárban is helyben készül, madártejet olyat választhatunk, amilyet akarunk. Az íze selymes, finom, eteti – itatja magát.

Különböző szóratok, szirupok ízesítések választhatóak az alap desszerthez, rengeteg változatban. Csak felnőtteknek (!) ajánlott Baylis hozzáadása. De van itt vegán madártej is, hogy senki se maradjon ki a finomságokból.

És, természetesen, jó cukrászdához illően, van kávé, egyéb sütemények és szendvicsek.

Sőt, lehet reggelizni is, mert mindenre gondoltak a hely megálmodói.  

Hamarosan tovább fejlődik az étlap. Lesz könnyű meleg ebéd, különös tekintettel a krémlevesekre, mert az illik legjobban a gasztrotér kínálatába.

A hely

Az üzletnek két bejárata is van: egyik a Westend sétányáról, másik az épületen kívülről, a Váci út felől.

A tágas, világos, tiszta cukrászda már most nagyon népszerű a vásárlók körében. Gyorsan híre megy a nem mindennapi édességeket kínáló helynek. Ismert személyek is felkereste már, például Nagy Adri énekesnő, Kiss Márk stylist, Győrfi Dániel és még sokan mások.

És lesz még tovább!

Az elképzelés az, hogy az idők folyamán, fokozatos bevezetéssel, más plázákban szintén legyen Tejmadár gasztrotér. A vendégek bizonnyal nagy örömmel fogják felkeresni azokat is, mert egy jó madártejért szívesen betérnek.

A tulajdonos és a Tejmadár üzletvezető cukrásza

 Forrás, fotók: Tejmadár és Holecz Endre