MIRE KÉSZÜLSZ?

2023. 27. 06., 6:57pm
23.ARC közérzeti pályázat

 

A pályázatok leadási határideje: 2023. július 26. 12:00

A 23. ARC közérzeti pályázat az idén is felelősségteljes, igazságkereső és felszabadító képkészítésre hívja a pályázókat.

Részlet a pályázati kiírásból:

„-Vannak, akik szerint a mesterséges intelligencia átveszi a hatalmat, és rabszolgasorba juttatja az egész emberiséget. Ők minden erejükkel azon vannak, hogy minél több tartalmat állítsanak elő a mesterséges intelligencia leleplezésére, és ehhez az összeesküvések hívői mellett a mesterséges intelligencia szolgálatait is igénybe veszik.

-Vannak, akik szerint ropira sülünk, és ez, valamint a vele járó tömeges vándorlás fogja kipusztítani az emberiség nagy részét. Ők föld alatti bunkerekben halmoznak fel konzervételt, vizet, gyógyszereket, nagyképernyős tévét, nagymennyiségű lőszert és annyi fajta fegyvert, amihez lehet golyót kapni az apokalipszis után is.

-Mások űrturista prospektusokat nézegetnek, űrruhát készíttetnek maguknak, telket vesznek a Marson, és megpróbálnak olyan fényvédő naptejet beszerezni, ami a kozmikus háttérsugárzás ellen is véd.

-Vannak, akik a covidhoz hasonló, de még pusztítóbb világjárványra készülnek, ők őssejtet adnak le, előre kezeltetik magukat minden ellen, és felhalmoznak mindenből. Lesz náluk védőoltás, növekedési hormon, a kék és sárga tablettából egy konténernyi a későbbi szaporodáshoz, meg persze annyi vécépapír, hogy soha többé ne kelljen lemenni az ábécébe egy gigapakkért.

-Vannak, akik szerint a nukleáris világháború fogja tönkre tenni a délutánjukat, ők minden bizonnyal sugárvédelmi felszerelésben hajtják álomra a fejüket egy saját oxigénellátással működő sátorban. Vagy egyszerűen csak megveszik Árpádtól a zokszigénbunkert.

-Vannak, akik tojnak az egészre, és jól bevásárolnak hétvégére valami akciósat.

-Vannak, akik csak vannak, és vannak, akik mást gondolnak az előttünk álló időkről.

Szerinted mire érdemes készülnünk, mibe kapaszkodjunk, ha körbevesz a hiszti és a bizonytalanság? Vagy lehet, hogy nincs is hiszti, csak gyorsul az idő, vágtat a technológia, és manipulál a hatalom? Lehet, hogy van ok a bizakodásra, a jókedvre, az optimizmusra, csak meg kéne fogalmazni?”

Csapj az unikornisok közé, adj áramot a varázsgömbnek, rázd meg az ötletfát, és alkoss bármi jót, ami kép, szöveg, gondolat, indulat, látomás, szenvedély! Teremts saját világot, adj arcot a holnapnak, üzenj idén is azoknak a százezreknek, akik művedet látva veled gondolkodnak majd arról, hogy mire készüljön az Ember?

Szabadon választott téma: Az alkotói szabadság jegyében a felkínált témán kívül más ötlettel, témával is pályázhatsz szabadon!

Magyarország legnagyobb köztéri kiállítása várja szabad gondolataidat és zseniális vizuális ötleteidet!

Alkoss képet, és pályázz!

ARC+ pályázat:

Budapest 150

Tudjuk, mi történt Budapesttel az elmúlt 150 évben. Te, hogy képzeled, mi fog történni a következő 15-ben? Mi fog megváltozni? Mi fog megmaradni? Mi lesz teljesen más, mi lesz olyan Budapesten, amit elképzelni sem tudunk? Válassz egy évet a következő 15-ből és mutasd meg, szerinted a város hol, miben, hogyan fog megváltozni akkorra. Mutasd meg a fantáziádat, a vágyaidat, a fejlődést, a változást, a jövőt, az ötleteidet!"

Idén ismét ÚJBUDA önkormányzatával együttműködve, terveik szerint a Bikás parkban mutatják be a kiállítást szeptember elejétől.

Az ARC kedvelői idén is hozzájárulhatnak, hogy egy hagyományosan szabad kiállítás legyen a 23. tárlat!

Az ARC bankszámlaszáma: 16200010-10073090

Külföldről a következő kódok segítségével lehet utalni az ARC-nak:

HU87 1620 0010 1007 3090 0000 0000

Swift kód: HBWEHUHB

Az ARC pályázati rendszerét az EContest biztosítja.

Közreműködő, további ARCOSTÁRSAK: ÚJBUDA, HVG, Budapest, Budapest Brand, Umbrella, Oázis Computer, Wacom, Samsung, Relatív Reklámügynökség, PDH, Twist Communication, Media1, Kreatív, Funzine, Civil Rádió, Randivonal, Vipcast, Sziget, Mandala Jógastúdiók, Merida, Medence Csoport, Blup, YAMA, Hammer Agency, Godot Galéria, Vince Kiadó, BMC, Bortársaság, Club Mate, Zhao Zhou, Radnóti Színház, Sütipont, Maacraft, Honest Toil, Pilpel, Ne pazarolj!, civilizacio.net, Budapest Park, Protest Box, Líra, Dumaszínház, Budapest Film Zrt, Pipacs Pékség.

A pályázattal kapcsolatos minden információ megtalálható a https://www.facebook.com/ArcMagazin/, valamint az https://arcmagazin.hu/main  weboldalakon.

ARC – a képtelenség és arctalanság ellen!