Luxus - varázslat - élmény - Hotel

2022. 06. 01., 12:26am
Belépve a főbejáraton, elindulva a grandiózus főlépcsőn, felfedezésre várnak az ódon folyosók.

 

Bepillantva a félhomályba burkolódzó nagyterembe, óvatosan végiglépdelni az óriási sakktáblán, elmélázva az olajzöldre, narancsra és búzakékre festett falak mintáin - már tudjuk, igazán különleges helyre érkeztünk: üdvözöljük a Mystery Hotel Budapestben!

Az épület csodái, a melegséget árasztó eredeti falfestmények például, az úton-útfélen a lépteink alól előbukkanó rejtélyes szimbólumok maga a leporolt történelem. Ezek mind olyan adottságok, amik meghatározza a hely szellemét, de a házat megtölteni élettel a hotel csapatának feladata.

Egy szállodanyitásban – főleg, ha valaki szabad kezet kap – az a legszebb, hogy mindenben a nulláról indulnak. A keretek megvannak, de a lehetőségek végtelen tárházából kell kiválasztani a legjobb megoldásokat. A tematika egy percig sem kötöttség, sokkal inkább inspiráció. Alap, amire az ember folyamatosan építhet.

A Mystery Hotel Budapest luxusszálloda, de talán nem a hagyományos értelemben. A luxust nem a hivalkodással, hanem a visszafogott, de büszke eleganciával azonosítják. A magas színvonalat nem központi standardok, hanem belső igények szerint mérik. A jól bevált megoldások helyett az izgalmakat alkalmazzák.

A vendégektől pedig nem a sokat látott utazó illedelmes megelégedését, hanem igazi, szívből jövő rácsodálkozást remélnek. Mert, ha az ember egyszer felkerekedik, azért indul el, hogy valami olyat tapasztaljon meg a világból, amit azelőtt még sosem. Talán ezért nagy műgonddal próbálnak minden apró részletre figyelni, hogy azután a sok kicsiből összeálljon valamilyen eddig nem látott egész.

BEMUTATKOZÁS

Tradíció és megújulás - a magyar millenniumi építőművészet egyik gyöngyszemében 82 szobás, ötcsillagos luxusszálloda nyitott.

A lenyűgöző belső terek Varró Zoltán tervei alapján készültek. A Budapest VI. kerületében, a Podmaniczky és Vörösmarty utca sarkán található eklektikus épületet a Magyar Szabadkőművesek Szimbolikus Nagypáholya építtette 1896-ban. A Ruppert Vilmos műépítész által megálmodott tereket a XIX. század egyik legelismertebb magyar festőjének, Than Mórnak művei díszítették, az üvegablakokat a világhírű Róth Miksa készíttette.

Az épület - történelme során - több ízben tulajdonost és funkciót váltott. Jelenlegi formáját a nemzetközi szinten jegyzett és elismert sztár dizájner, Varró Zoltán tervei alapján nyerte el. A szálloda a legújabb trendeknek megfelelően önálló tematikával várja vendégeit, amely a luxus - varázslat - élmény hármasára épül. Sem az étterem, sem a spa nem a szállodáktól megszokott helyen áll a vendégek rendelkezésére, a belső terek adottságai okán.

Az épület szíve a The Great Hall Restaurant & Lounge. Nem a földszinten, szállodáktól megszokott helyen, hanem a 4. emeleten található. A szabadkőművesek a nagytermüket ide helyezték, ebből lett némileg átalakítva. A terem meghatározó része az óriási csillár, az oszlopok, az eredeti falfestmények, a súlyos függönyök és a Loggiára vezető két vas csigalépcső. Gasztronómiai inspirációját a nagypolgári, századfordulós ízek jelentették, melyeket - az épülethez hasonlóan - modernizált a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező séf és csapata.

A szállodában 3 különböző stílusú szobát találunk, melyek a görög oszloprend alapján a dór, a ión és a korinthoszi neveket viselik. Az antik görög oszlopnak meghatározó szerepe van a szálloda tematikájában, olyannyira, hogy visszaköszönnek a közös terekben is.

A koncepciót a több mint százéves épület történelmi örökségét tiszteletben tartva, annak építészeti értékeit megőrizve különleges megoldások, egyedülállóan újszerű vizuális trükkök, optikai illúziók egészítik ki és teszik teljessé. Varró Zoltán nem elégedett meg azzal, hogy az épület közös tereit újjávarázsolta: munkatársaival 2 éven át dolgozott azon, hogy minden egyes szobában egyedi, különleges hangulat bűvölje el az érkezőket: sejtelmes fények, puha szőnyegek, kristályon csillanó festményrészletek teremtik meg a Mystery Hotel Budapest semmivel össze nem hasonlítható atmoszféráját.

A lakosztályok is maradandó élményt ígérnek: az Atelier Studio egy festőművész otthonát idézi meg. A Da Vinci Suite századfordulós szellemben nyújt fenséges kényelmet, a Mona Lisa Studio pedig egy üvegfalú és üvegtetőjű építészeti különlegesség.

A The Secret Garden Day Spa egyedülálló spa egész Magyarországon. Nem a legalsó szintre helyezték. A gyönyörű eklektikus épület belső udvara igazi elvarázsolt barokk kertté változott, ahol hatalmas pálmafák alatt pihenhetnek a vendégek. A The Secret Garden Day Spa a szállóvendégek mellett a budapesti közönséget is várja luxus testkezelésekkel, személyi edzéssel.

A The Sky Garden Rooftop Terrace tetőteraszról Budai Várra nyíló kilátást élvezhetnek a vendégek.  Szintén megjelennek a görög oszlopok, a szabadtéri igazi kert, a virágok teszik még kellemesebbé a környezetet. Az épület tetején pedig egy privát, szabadtéri jacuzzi vehető igénybe.

A szálloda épületében külön bejárattal közelíthető meg három rendezvényterem, ahol konferenciák és privát rendezvények is otthont találnak.

MEETINGEK & RENDEZVÉNYEK

A Hotel valóban egyedi esemény-élményt nyújt minden alkalomra, legyen szó konferenciáról, sajtóeseményről vagy privát estről. A rendezvénytermekhez önálló bejárat áll rendelkezésre, miközben belépünk a varázslatos előcsarnokba és társalgójába, élvezhetjük a csillárok és tükrök szalonjának végtelenségét, melyet könnyen át lehet alakítani üdvözlő fogadások vagy kávészünetek helyszínéül.

A tárgyalótermek stílusát a klasszikus elegancia határozza meg, mely minden esemény egyediségét biztosítja. Belépve a legnagyobb méretű rendezvénytermünkbe skót stílusú boltozatot figyelhetünk meg. A rendezvényszinten tovább haladva egy titkos ajtón keresztül eljutunk a képzeletbeli formák által díszített Pythagoras terembe. Ez a szoba könnyen összekapcsolható az Orpheus teremmel, amelynek a kovácsolt kapui mögött boros palackok pihennek.

A Mystery Hotel Budapest a nemzetközi Preferred Hotels & Resorts szállodalánc luxusszállodákat is tömörítő L.V.X kollekciójának a tagja.

A DÍJAZOTT HOTEL

 • A 23. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton a szálloda kategóriában az első hely (2021 NOV)
 • Business Excellence díj -Legjobb Budapesti Business Hotel (2020 SEPT)
 • Gold Key Awards ’for Excellence in Hospitality Design’ díjak 2019 (Legjobb európai Luxus Vendégszoba, Legjobb európai Luxus Lobby döntős)

SZOBÁKHOZ JÁRÓ SZOLGÁLTATÁSOK

 • Secret Garden SPA és Fitness terem használat
 • Fürdőköpeny és papucs
 • Nespresso kapszulás kávéfőző a szobákban
 • A szobákban előre bekészített ásványvíz
 • Ingyenes Wifi a szálloda egész területén
 • SMART TV a szobákban
 • Hajszárító

HOTEL SZOLGÁLTATÁSOK

 • The Great Hall Restaurant & Lounge
 • The Secret Garden Spa & Fitness Terem
 • The Sky Garden Rooftop tetőterasz
 • 3 különálló meeting terem
 • 24 órás Recepció
 • Concierge szolgáltatás
 • Transzfer és parkolás
 • Mosodai szolgáltatás