Lovasterápia, komplex élmény táborok

2023. 10. 08., 3:47pm
Sérüléssel élő és hátrányos helyzetű gyerekek táboroztak

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában idén nyáron is komplex élményterápiás táborokban vehettek részt azok a gyermekek, akik év közben lovasterápiás foglalkozásra jártak. A Szolgálat ezen kívül az elmúlt évekhez hasonlóan hátrányos helyzetű gyerekek részére is szervezett tábort. Az 5 tábor közül kettő a MOL Gyermekgyógyító Program támogatásával valósult meg, hármat pedig a Gyermekmentő Szolgálat finanszírozott.

         

A lovasterápiás táborokban 4 hét alatt 56, különböző típusú sérüléssel élő gyermek vett részt. A 4 és 20 év közötti gyerekek között volt tanulásban és értelmileg akadályozott, autizmussal élő, hiperaktív, szorongó, hallássérült, látássérült, mozgássérült, halmozottan sérült, valamint pszichés gondokkal küzdő fiatal. A táborokat korosztályos bontásban, a résztvevők képességeinek és problémáinak megfelelő tematikával szervezték. A kis lovasok élvezték a színes programokat, amelyek egyszerre nyújtottak szórakozást és sokféle terápiás segítséget.

Baranya vármegyéből 21 szociálisan rászoruló fiatal is érkezett Fótra. Ők a lovas tevékenységek mellett szabadidős programokon vettek részt Budapesten és a Dunakanyarban.

Így összesen 77 gyerek táborozott most Fóton. Júniusban pedig felejthetetlen napokat töltött a Balatonnál 100 hátrányos helyzetű fiatal.

Reméljük, hogy idén is olyan remek élményekkel távoztak a gyerekek a táborokból, mint a korábbi években. Jövőre találkozunk!

 

A Gyermekmentő Szolgálat munkájáról, programjairól további információ olvasható a www.gyermekmento.hu oldalon. A lovasterápiáról a www.lovasterapia.hu weboldalon lehet tájékozódni bővebben, illetve ezen az oldalon a korábbi években készült filmet lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=9KVv9ZFbpd8