Limoni Dolci – az olasz kaland

2022. 28. 04., 11:48pm
Az új kapszulakollekció egy utazás a napsütötte, ragyogó Szicíliába. A kollekció ötvözi a legújabb trendeket és a nyaralás hangulatát.

 

Mindezt egy olyan nő imázsának létrehozásával, aki tudatosan válogatja meg ruhadarabjait, ugyanakkor szeret szórakozni és pihenni is. 

Beköszöntött a nyári vakáció a Reserved-höz!

A címadó citromok váltak kiindulópontjává a különleges mintáknak, amelyeket több változatban készítettek el a tervezők. Az első egy gyümölcsös minta fehér alapon, kisebb- és nagyobb méretben variálva a déli gyümölcsöt. A második mintán gyönyörű kombinációban látható kék motívumokkal, amelyek az olasz kerámiákra hajaznak, a harmadik pedig a szicíliai mozaik egy változata.

Mindhárom minta élénk, nyári színekben pompázik - a lédús sárgától kezdve az erőteljes kobalton át az élénkzöldig mindennel találkozhatunk. 

A tervezők ezúttal lecserélték a letisztult színekkel együtt az anyagok fajtáit is: cserélték a  különleges textúrájú anyagok javára.

Előtérbe kerültek tehát a jacquard, a bordás kötésű szövetek, illetve a horgolt, kézzel készült anyagok. A ruhákat fodrok és izgalmas szegélyek is díszítik.

A rövidnadrágos kötött szettet keskeny, zöld színű fodorral, a rózsaszín overallt pedig sárga csipkével dobják fel, utalva a szicíliai hagyományokra. A behúzható zsinórok fontos szerepet játszanak - hangsúlyozzák a derekat, zártabbá teszik a nyakkivágást vagy szabályozzák a felső hosszát. Emellett praktikus és dekoratív funkciójuk is van, a legújabb trendeknek megfelelően.

A szabásokat és arányokat is a nyári öltözékekhez hűen alkották meg: a felsők a szokásosnál kicsit rövidebbek, a ruhák a derekat hangsúlyozzák, és sokat mutatnak. Az egyes darabokat úgy tervezték, hogy önmagukban és rétegezve is viselhetőek legyenek. Találunk itt sok összeillő szettet, például pamut ingből és rövidnadrágból állót kerámia- és citrommintával, hűvösebb estékre pedig steppelt kabátot hosszú nadrággal kiegészítve.

A strandoláshoz tökéletes a nyakba kötős, horgolt ruha vagy a sárga színű, frottír, fodros mini ruha. A kollekcióban szerepel még egy mintás, csípőn magasra nyúló fürdőruha kerek nyakkivágással, egy horgolt felső, illetve két mintás sál is, amelyek tökéletes kiegészítői egy igazi olasz stílusú összeállításnak.

A Limoni Dolci kollekciót egy sárga kalap és egy napszemüveg egészíti ki - utóbbi két színben, rózsaszínben és kékben is kapható, és kerete újrahasznosított polikarbonátból készült. 

A kollekciót Sonia Szóstak örökítette meg a napsütötte Szicílában – a képeket átjárja a nyugodt, nyaralós atmoszféra és a meleg színek. A stylingról Karla Gruszecka gondoskodott, a modell pedig Ben Massarenti volt.

A kollekcióban #EcoAware darabok is szerepelnek, amelyek környezetbarátabb anyagokból készültek. Ezek közé tartozik az organikus pamut, a Lenzing™ EcoVero™ viszkóz, valamint az újrahasznosított poliészter és poliamid is.

A kollekció kiegészítői szintén #EcoAware címkét kaptak - a mintás sálak és a napszemüvegek újrahasznosított anyagokból készültek.

A Limoni Dolci kollekció 2022. április 12-től lesz elérhető a webshopban és a kiválasztott üzletekben.

Fotók: Sonia Szóstak

Styling: Karla Gruszecka

Modell: Ben Massaren