Lenyűgöző lila színben érkezik a legújabb okostelefon

2023. 23. 07., 9:23pm
Könnyen javítható, bárki meg is teheti

 

Cseréld ki akár otthon is a Nokia G42 5G akkumulátorát, képernyőjét vagy töltőcsatlakozóját az iFixit javítókészlet és a megfizethető alkatrészek segítségével!

Ha jártál már úgy, hogy véletlenül kicsúszott a kezedből a telefonod, tapasztaltad, hogy utána - jó eséllyel - egy költséges javítással vagy hónapokon át egy törött képernyővel kellett megbirkóznod.

A Nokia G42 5G Quickfix-javíthatósággal érkezik, így, ha baj történik, nem kell azonnal a szervízbe rohannod vele. Bármikor, akár otthon is kicserélheted az összetört képernyőt, a meghajlott töltőcsatlakozót vagy régi akkumulátorodat1.

Az iFixittel együttműködve a Nokia G42 5G egyszerű és logikus, lépésről lépésre haladó javítási útmutatókkal és megfizethető cserealkatrészekkel biztosítja telefonod hosszú élettartamát.

 A WSGN trendelőrejelző gurui által kiválasztott 2023-as év színe, a „Digital Levendula” nyomán a Nokia G42 lenyűgöző lila színben érkezik. Ráadásul ez az első olyan könnyen javítható okostelefonuk, amely 5G-s kapcsolattal2 segít, hogy bármikor stílusosan, a saját tempódban fotózhass, vásárolhass vagy akár streamelhess. A hátlap ráadásul 65%-ban újrahasznosított anyagokból készült, maga a készülék pedig egy FSC® tanúsítvánnyal rendelkező, vegyes csomagolásban kerül a polcokra.

Lars Silberbauer, a HMD Global marketingigazgatója elmondta: „Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy 2023 a lila éve lesz! A Nokia G42 5G nem csak remekül néz ki, hanem egy újabb fontos állomást jelent a fenntartható és otthon is javítható okostelefonok felé tartó úton, ami nálunk ma már alapvető szempont az új készülékek tervezésénél.”

„Örömmel tölt el, hogy a HMD Globallal való közös munkánk során sikerült áttörést elérnünk a felhasználói gondolkodásban. Ez nem kizárólag a könnyen cserélhető alkatrészekről szól, hanem egy új korszak hajnala, ahol a „csináld magad” szellemiségének elhintésével a fogyasztók egyre többször mondhatnak igent az otthoni javításra és a hosszan tartó, megfizethető minőségre.” – mondta Kyle Wiens, az iFixit vezérigazgatója.

Elképesztő sebesség

Csevegj, posztolj, böngéssz, vásárolj, dolgozz és játssz – akármit is jelentsen számodra az online lét, a Qualcomm®Snapdragon™ 480+ által támogatott 5G-s kapcsolattal bármikor szélsebesen juthatsz el oda, ahová szeretnél. A hatalmas memóriának, a rengeteg tárhelynek és az intelligens háttéroptimalizálásnak köszönhetően ráadásul gond nélkül ugorhatsz egyik alkalmazásról a másikra

AI-val támogatott fotózás

Az 50 megapixeles kamera a legokosabb képalkotó mesterséges intelligenciával dolgozik, hogy még a legnehezebb körülmények között is lenyűgözően tiszta felvételeket készíthess.

A portré mód azt helyezi reflektorfénybe, amire éppen fókuszálni szeretnél, míg az éjszakai mód a sötétedés utáni felvételekben segít, amelyek mind remekül festenek majd a 6,56 hüvelykes HD+ kijelzőn. Az OZO 3D hangrögzítéssel pedig pont ugyanolyan jól szólnak majd videóit, mint ahogyan mutatnak.

Napokon át üzemelő akkumulátor

A telefon akkumulátora egyetlen töltéssel akár 3 napig is bírja3, és 800 teljes töltés után is megőrzi az eredeti kapacitásának legalább 80%-át4, ami összesen körülbelül négy évnyi töltést jelent.

Strapabíró és biztonságos

Mint minden Nokia okostelefont, a Nokia G42 5G-t is ellenállónak tervezték. Szigorú teszteken keresztül alakították ki a mindennapi kihívásokkal szembeni tartósságát.A 3 éven át havonta érkező biztonsági frissítéseknek és a 2 évig frissülő operációs rendszernek köszönhetően pedig mindig naprakész marad. A hosszú használhatóságot tovább erősíti, hogy a Nokia G42 3 év gyártói jótállással érkezik.

Az Android 13-mal minden eddiginél jobban szabályozhatod, hogy az alkalmazások mely adataidhoz férhetnek hozzá, beleértve az egyes fényképeket, videókat és még a vágólapelőzményeket is. A 3 éven át érkező biztonsági frissítéseknek köszönhetően pedig jó ideig nem kell aggódnod az „elavult védelem” miatt.

Ár és elérhetőség

A készülék lila és szürke színekben lesz elérhető Magyarországon 6/128 GB-os változatban, 99 990 Ft ajánlott fogyasztói áron, július elejétől. ​

Az otthoni szerelőkészletek és cserealkatrészek Európában és Ausztráliában hamarosan elérhetővé válnak az iFixit.com webhelyen.

Az átlátszó tok segítségével ráadásul most még nagyobb biztonságban tudhatod a Nokia G42-det: a 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült, teljesen újrahasznosítható csomagolású, ultravékony, szinte súlytalan tok megvédi, de nem rejti el a telefonod elegáns kialakítását. 

 

További információk: https://www.nokia.com/phones/en_int/self-repair
2 Az 5G lefedettség korlátozott, és előfordulhat, hogy egyes hálózati szolgáltatók nem támogatják. A tényleges sebesség a hálózattól és egyéb tényezőktől függ.
3 A HMD Global valós használatra alapuló tesztjei alapján.
A HMD Global által tesztelt akkumulátor 800 teljes töltési ciklus után is megőrzi eredeti kapacitásának legalább 80%-át.