Legyen mosoly minden hátizsákban!

2020. 03. 06., 12:55pm
Június hónapban a Magyar Református Szeretetszolgálat „Mosolyt minden hátizsákba!” elnevezéssel adománygyűjtést hirdetett, hogy minél több gyermek számára legyen biztosított a nyári kikapcsolódás.

Június hónapban a Magyar Református Szeretetszolgálat „Mosolyt minden hátizsákba!” elnevezéssel adománygyűjtést hirdetett, hogy minél több gyermek számára legyen biztosított a nyári kikapcsolódás.

A szervezet másfél millió forintot szeretne összegyűjteni, mely 350 rászoruló gyermek táboroztatását tenné lehetővé. Az adománygyűjtéshez az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül lehet csatlakozni, valamint a szervezet CIB 10702019-85008898-51100005 (közlemény: „táborok”) bankszámla számára való utalással.

A tervek szerint a Szeretetszolgálat ezen a nyáron idehaza tizenegy napközis és két ottalvós tábort szervez. Idén a kárpátaljai táborok elmaradnak, mivel azok létrehozását a járványhelyzet egyelőre nem teszi lehetővé. A hazai táborokat is szigorú óvintézkedések és a higiénés előírások fokozott betartásával szervezik meg. Az idei évben a Szeretetszolgálat inkább több kisebb létszámú tábort szervez és a napközis táborokra fektetik a hangsúlyt.

„Táboraink tematikáját tekintve idén a fő szempont a pihenés, az aktív kikapcsolódás, a karantén időszak feldolgozása lesz, de emellett a pályaorientáció, a közösség- és bizalomépítés is helyet kap majd. Előnyben részesítjük a szabadtéri foglalkozásokat a benti programokkal szemben.” – mondta el Tamáskó Tünde, a Magyar Református Szeretetszolgálat ifjúsági programvezetője. „A tábor működtetése során figyelemmel kísérjük a higiénés előírások betartását, emellett nagyon fontosnak tartjuk, hogy a személyi higiéné alapvető szabályairól a táborba érkezők is kapjanak részletes, az adott korosztálynak megfelelő szintű tájékoztatást. A legfontosabb megelőző intézkedés, hogy a táborokban kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző gyermek, illetve szervező vehet részt. Folyamatosan ügyelünk a tábor területének tisztaságára, a napi fertőtlenítő takarítás elvégzésére, a táborozók által használt játékok, sporteszközök fertőtlenítésére.” – hívta fel a figyelmet a Szeretetszolgálat munkatársa.