Legyen az ország egy nagy kiállítótér!

2021. 01. 04., 12:35pm
A pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. Közart – ahol csak lehet című kampányát kiemelt érdeklődés övezi és rengeteg pozitív visszajelzést kapott.

A pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. Közart – ahol csak lehet című kampányát kiemelt érdeklődés övezi és rengeteg pozitív visszajelzést kapott.

Az események hatására az akció országos felhívássá nőtte ki magát. Ennek keretében olyan helyeken bukkannak fel művészeti alkotások, ahol az emberek még a korlátozások idején megfordulnak. Pécsett például a művekkel húsboltban, patikában és drogériában is lehet találkozni. A szervezők várják az új helyszínek jelentkezését!

A Zsolnay Örökségkezelő olyan kultúra- és művészetszervező intézmények, galériák jelentkezését várja az egész országból, akik szívesen csatlakoznak a kortárs képzőművészeti alkotásokat népszerűsítő akcióhoz.

A jelentkezők saját településükön felkeresik a képzőművészeket és az ő alkotásaik bemutatását vállaló helyszíneket (vállalkozásokat, üzleteket, most is nyitva tartó intézményeket). A cél az, hogy a kultúra a korlátozások idején is maradjon életben. Egyaránt nyújtson egy kis örömöt a betérő vendégeknek, csakúgy, mint a kiállítóterekből kiszorult alkotóknak.

Az akció védjegye a Pécsi Galériák honlapjáról (www.pecsigaleriak.hu/kozart) szerkeszthető formában letölthető felirat, amit az ajtóra kifüggeszthetnek: „Ebben az üzletben kortárs képzőművészeti alkotás látható.”

Ezt követően az ország bármely pontján lévő a helyszínről készült fotókat, a helyszín címét, a kiállító nevét, a műtárgy vagy műtárgyak címét küldjék el a pecsigaleriak@zsn.hu e-mail címre. A Zsolnay Örökségkezelő ezek után minden alkotást feltölt egy ebből a célból létrehozott gyűjtőoldalra.

Az eddig kiállított munkák itt megtekinthetők: www.pecsigaleriak.hu/kozart