Legyen Budapest Európa legjobbja!

2018. 30. 11., 6:10pm
Idén akár Európa legjobbjai is lehetünk! Lehet szavazni a kontinens legjobb karácsonyi vásárára!

Idén akár Európa legjobbjai is lehetünk! Lehet szavazni a kontinens legjobb karácsonyi vásárára! Tavaly már elnyerte az előkelő negyedik helyet az Advent Bazilika rendezvénysorozat, amely idén, egyedüli magyar helyszínként, ismét a jelöltek között van.

Szavazatával bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy Budapest belvárosának karácsonyi rendezvénye a 2018-as megmérettetésen jó helyezést érjen el. A szavazatokat november 30-tól tíz napon át lehet leadni a www.christmas.ebdest.in oldalon.

Az Advent Bazilika rendezvény nyolcadik alkalommal, de idén már Európa negyedik legjobb vásáraként nyitott november utolsó hétvégéjén. A brüsszeli székhelyű, független utazási portál, a European Best Destination által szervezett közönségszavazáson tavaly is látványos eredményt ért el a budapesti rendezvény. Öt helyet javított, a korábbi kilencedik helyről a negyedikre került, ráadásul alig több, mint kétszáz szavazattal maradt le a dobogóról Bécs mögött.

Az esemény ötletgazdái büszkék arra, hogy az Advent Bazilikát Európa „TOP 5” karácsonyi vására között tartják számon. Ehhez méltóan, különös gondossággal készültek a látogatók fogadására. Fontos, hogy ezen a varázslatos közösségi téren továbbra is a családias hangulat legyen a főszereplő!

A három kilométernyi fényfűzérrel díszitett piactéren és a környező utcákban sorakozó meseházikókban kézműves kortárs alkotók kínálják egyedi portékáikat, így igazán különleges ajándékok tárháza lett ez a vásár. A téli hidegben, lélekmelegítőként szinte minden sarkon választhatnak a vendégek különleges karácsonyi forró italok közül. És mindenki talál a gasztronómiai kínálatban neki tetsző falatokat, akár vegán, akár a gluténmentesen étkezés híve.

Míg a felnőttek elmerülnek az ízek, illatok pompás hangulatában, addig a gyerekeket ingyenes korcsolyapálya várja. Korcsolyázás közben esténként az elképesztő, háromdimenziós fényfestést is megcsodálhatják. Európai szinten is egyedülálló, hogy épület ad felületet ilyen többdimenziós fényeffekteknek.

A csodálatos látvány és hangulat mellett az élményeket fokozzák a gyermekprogramok, kézműves foglalkozások, flashmobok és a meglepetések. Budapest kulturális és turisztikai értékei sem maradhatnak ki, így színtársulatok, táncegyüttesek is bemutatkoznak.

Részletes információi itt találhatók meg: www.adventiunnep.hu

A European Best Destination utazási portál közönségszavazása kapcsán itt a lehetőség, hogy az Advent Bazilika a magyar fővárosra irányítsa az európai utazók figyelmét. Tavaly decemberben csaknem háromszázezer külföldi turista látogatott el Budapestre, a vendégek jóval több, mint fele Európából érkezett. Decemberben általában is több európai vendég érkezik fővárosunkba, mint az év egyéb hónapjaiban. A szavazás eredménye újabb felhajtóerőt jelenthet a turizmus számára.