Legszebb őszi esküvői helyszínek

2020. 10. 09., 12:50pm
Egyre több az esküvő kora ősszel, többek között a természet szépsége miatt.

Egyre több az esküvő kora ősszel, többek között a természet szépsége miatt.

Ha a nagy napot erdőben, hegyek között, csodatévő helyen, tóparton vagy hamisítatlan palóc faluban képzeli el a pár, a helyszínválasztásához adunk néhány ötletet.

Az esküvő rögtön e világraszóló élménnyé válhat, ha a világörökség részén, Hollókőn kötjük, ahol számos helyszín választható a polgári esküvő szertartására. Tarthatjuk a szabadban, középkori várral a háttérben vagy éppen annak falai közt.

Az egyházi esküvőnek a falu temploma meghitt körülményeket biztosít, a folytatás pedig - igény szerint - lehet hamisítatlan palóc lakodalom, néptáncosokkal vagy négycsillagos gasztronómiai élmény a falu Hollóköves bisztrójában vagy exkluzív hoteljében.

Egészen különleges természeti látványban lehet részünk, ha Mátraverebély-Szentkútra látogatunk, ahol a házasodó pár minden kívánsága teljesülhet, ezen az erdővel körülölelt, varázslatos helyen. A csodatételeiről híres Szűzanyaszobor és a szentkúti forrás vize számtalan párnak segített már a gyermekáldásban. Így igen gyakran fordul elő, hogy a férj-feleség rövid időn belül visszatér a ferences atyákhoz, de már a keresztelő szándékával.

A szabadban lehetőség van a polgári szertartás lebonyolítására, a bazilikában pedig római katolikus szertartás szerint adják össze a párokat a ferences szerzetesek. A lakodalomra egy 200 négyzetméteres konferenciaterem áll rendelkezésre, ahol az ünnepi menüt a helyi Szent Jakab Étterem szolgálja fel. A násznépet a Zarándokházban hotelminőségű, 27 darab saját fürdős szoba várja. 

Mátraszőlős egy nagyon pici falu a Mátra és a Cserhát találkozásánál, s noha a neve nem erre utal, az utóbbi hegység lábánál található. Ebben a festői zsákfaluban egy frissen létrehozott és folyamatos bővítés, újítás alatt álló rendezvényhelyszínt alakítottak ki.

Van horgász- és csónakázótó, a gyerekeknek homokos partú medence, hatalmas filagória, ahol kemence, bogrács és grillezésre alkalmas felszerelés található. Az óriási parkban kialakított romantikus helyek, például, a fotózáshoz tökéletes helyszínt biztosítanak