Legszebb ajándék a könyv!

2019. 20. 12., 11:35am
Ez a mai napig igaz. Olvasni jó: szórakoztató élmény és izgalom, kaland és megnyugvás, tudás és információ.

Ez a mai napig igaz. Olvasni jó: szórakoztató élmény és izgalom, kaland és megnyugvás, tudás és információ.

A szív ébersége

Önmagunk beutazása: a mindenség beutazása - írta egykor Weöres Sándor.

Az embernek minden eszköz meg kell ragadnia azért, hogy ez az utazás szép, jó és eredményes legyen. Elvitathatatlan tény, e cél az eléréséhez a könyvek adják a legnagyobb segítséget. Napjainkban sok szó esik a tudat, a mindfulness éberségéről. Ám nem véletlen, hogy Ázsiában ez a gondolat egy másik, gazdagabb fogalomhoz, a szív éberségének /heartfulness/ fogalmához kapcsolódik.

Dr. Stephen McKenzie hosszú éveken át komoly kutatásokat végzett a pszichológia, filozófia és a mindfulnesshez kötődő területeken, és munkája eredményét rendre publikálta is. Egy idő után azonban átlépte a merevnek tűnő határokat, és az érzelmek vizsgálatában merült el.

A HEARTFULNESS — A szív ébersége című, közelmúltban  megjelent  könyvében pedig közzé is tette kutatásai eredményét. A szerző melegséggel és együttérzéssel próbálja megmutatni az olvasóknak azt az utat, melyen járva teljesebb és élvezetesebb éltet tudnak élni.  Aki a nehézségek ellenére, reményteljesen, bátran és kreatív módon belevág ebbe a Nagy Kalandba, az önmagában rátalál a szív éberségének képességére. A továbbiakban ezzel a tudással felvértezve kedvességgel, szeretettel és humorral viszonyul majd az őt körül vevő világhoz és így elégedetten élheti a mindennapjait.

Élj veszélyesen!

Sándor Papp magyar nyelv és irodalom, valamint kommunikáció szakos végzettséggel rendelkezik. Sokáig dolgozott szerkesztő-újságíróként, majd éveken át Máltán élt. Mindig az volt a vágya - mint első regénye főhősének - hogy ne egy irodaszékről lefordulva haljon meg.

A szerző éppúgy, mint az Ugorj! című könyv Benje erénynek tartja, ha valaki nem erőlteti magára azt az életformát, ami nem ő. 

A nagy különbség kettejük között azonban az, hogy Sándor Papp kamaszkori álmát váltotta valóra, mert megírta ezt a regényt. Főhőse pedig az izgalmasnak tűnő, széles út keresése közben a hosszát rövidíti meg. A harmincas évei végén lévő, titokzatos múltú Ben a holtszezon kellős közepén érkezik Máltára. Ő az a férfi, aki igazán szeret veszélyesen élni. A helyi bárokban nyakló nélkül vedeli a mojitót és felelőtlen szexuális kalandokba keveredik.

Közben Málta lakóinak idegeit természeti katasztrófák és titokzatos halálesetek borzolják. Vajon hogyan illik az új jövevény ebbe a viharos helyzetbe…

Mindkét kötet az Alexandra Könyvesház Kft. Alexandra Kiadója gondozásában jelent meg.