Lázár Chef pizza truckja és díjazott pizzája a Kincsem Parkban

2022. 05. 05., 9:01pm
A hétvégén ismét kipördülnek a kerekek és indul az év egyik legnagyobb Food Truck Show-ja, ahol a legkiemelkedőbb mozgó konyhák sorakoznak fel.

 

A hétvégén ismét kipördülnek a kerekek és indul az év egyik legnagyobb Food Truck Show-ja, ahol a legkiemelkedőbb mozgó konyhák sorakoznak fel.

Az eseményhez Lázár Chef is csatlakozott, aki nemrégiben a Pizza Világbajnokságon kiváló eredménnyel végzett.

A Kincsem Parkban május 6-8 között startol Magyarország egyetlen guruló street food fesztiválja. BBQ, tészta, hamburger, pulled pork, görög,spanyol, amerikai,magyar,belga,olasz, thai kedvelők, édesszájúak, koffeinfüggők, fröccsimádók is megtalálják a számításaikat. Sőt, a vegetáriánus vendégekre is gondoltak a szervezők.

A Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show-n mutatkozik be először a Pizza Lazarro, azaz Lázár Chef pizza truckja.

Nemrég Pármában a Pizza Világbajnokságon hetedik helyezést ért el duó kategóriában. A Kincsem Parkban lehetőség lesz megkóstolni a díjnyertes pizzát.

„Klasszikus nápolyi pizzával készülök a hétvégére, amelyen helyet kap a pálpusztai sajt is, amely az olasz zsűrit is levette a lábáról. A nagyon jó alapanyag választás- magyar paradicsom és a pálpusztai sajt- és a kreativitás mellett, a jó pizza titka, ha a szaktudás kiváló pizza sütővel párosul” – mondta el Lázár Chef. Azt is elárulta, hogy azért tartja izgalmasnak a food truckos gasztronómiát, mert kis helyen is lehet nagyot alkotni. Méghozzá úgy, hogy az ember nincs helyhez kötve, lehet ez vízparton, hegyen vagy éppen a puszta közepén.

Változatos családi programok

A finom italok és ételek mellett lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, zenekarok, utcazenészek és artisták várják a látogatókat.

Május 7-én pedig válogatott rögbi edzés és mérkőzés is lesz.

A hagyományokhoz híven megválasztják a 2022-es év legjobb food, valamint drink truckját a szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján. Az online szavazás már elindult, a díjátadót pedig vasárnap este rendezik, ahol a legnépszerűbb kocsi megkapja a szakmai elismerést.

A helyi gyermekotthonok lakóit is meghívják ebédre

Idén először a Kuckó önkéntes programmal közösen vendégül látják az adott térség gyermekotthonainak lakóit és a teljes forgalom 1%-át is felajánlják. A Kincsem Parkba 100 gyermeknek szeretnének egy felejthetetlen napot szervezni változatos programokkal, koncertekkel. Egy igazi food truckos ebédet követően igyekeznek átadni a környezettudatos szemlélet fontosságát: hogyan lehet szelektív hulladékgyűjtéssel tudatosan óvni környezetünket. Valóban zöldben utazik a gasztro-fesztivál: a rendezvényeken hulladékokat elkülönítetten gyűjtik és kizárólag komposztálható csomagolóanyagot használnak. Műanyag mentes eszközöket és visszaváltható poharat is használnak, idén pedig a tisztítószerek is kizárólag környezetbarát termékek lesznek.

https://www.facebook.com/foodtruckshowhungary/

http://www.foodtruckshow.hu/