László Lili Junior Príma díjas

2023. 03. 10., 7:47pm
A jelenlegi színházi helyzetben egyre kevesebb az alkalom a tisztán szakmai megmérettetésre

 

by Szendi Horváth Éva

László Lili és Orlai Tibor

Az állami kitüntetéseknél esetében a független területen alkotó művészek azok, akik dolgozzanak bármennyire is magas színvonalon, nem kaphatnak elismerést.

 Az Orlai Produkciós Iroda számára ezért különösen nagy örömet és hitet ad a további munkában, ha előadásaikat és alkotóközösségük tagjait díjazzák.

László Lili Junior Prima díja büszkeség számukra, hiszen Lili 2018-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Zsámbéki Gábor és Fullajtár Andrea osztályában és már 2016 óta játszik az Orlai Produkció előadásaiban.

A Tapasztalt asszony és a Tok-tok, avagy hogy pattog a kocka? ensemble előadásai mellett a Jaj, Nagyi! kettős epizódszerepében, és három előadás főszerepeiben is megcsillogtatja kivételes játékkedvét és sokszínű tehetségét.

A Redőny Évájaként óriási utat jár be, amíg egy sodródó, az anyai elvárások szerint viselkedő, de derűs fiatal lányból férje által leuralt feleség, majd édesanya lesz, aki naivitása miatt kerül nehéz helyzetbe. Végül pedig, amikor a teljes szétesettség állapotába kerül, fia az, aki valamiféle reményt ad neki. Az előadás a Vidor Fesztiválon a legjobb kamara-előadás díját is megkapta.

A Redőnyt október 24-én és november 19-én nézhetik meg, a jegyeket itt lehet megvenni.

Ahogy szokták mondani: nagyot játszik A nulladik perc női főszerepében is. Georgette elvesztette gyermekét, és ez a tragédia újrakeretezte házasságát. Elbizonytalanodik a párkapcsolatban, de mindvégig tiszta marad, így ismét egymásra talál férj és feleség. László Lili egy szelíd, szeretetre vágyó, becsületes, a nehézségekből felállni képes, küzdeni tudó erős fiatal nőt mutat, miközben hatalmas érzelmi skálát játszik rendkívüli érettséggel és érzékenységgel.

A nulladik perc következő alkalmai: október 19., 20., 25. és november 22. Jegyet ide kattintva tudnak vásárolni.

A Mezítláb a parkban Corie-ja maga a szertelenség, igazi romantikus és szabad lélek, aki friss feleségként keresi helyét ügyvédi foglalkozása miatt szabályok szerint élő ifjú férje mellett, és persze ott van még a mama is, akitől szeretne eltávolodni, önállósodni. Vígjátékról lévén szó, mindezek rendkívül komikus helyzetekben történnek meg hősnőnkkel. László Lili mindezt könnyedén, tökéletes poentírozó képességgel és ritmusérzékkel oldja meg. Ez az előadás is fontos elismerésben részesülta Vidor Fesztiválon, ahol a mamát játszó Kerekes Éva a legjobb női epizódalakítás díját kapta meg.

Az előadást legközelebb október 07-én, október 9-én, 21-én (ezen a napon 17 órakor!), november 3-án és 24-én játsszuk. Jegyvásárlás ide kattintva lehetséges.

https://youtu.be/XInys5nkg4U?si=8TuqKuI7TOj0ruuO

A nemrég a Nemzet Színészévé választott Benedek Miklós kivételes művészi pályáját nézőinknek nem kell bemutatni.

Megtisztelő számunkra, hogy olyan előadásainkban lépett színpadra, mint A nagy négyes, A folyón túl Itália, az Aranytó és a Heisenberg, illetve az, hogy megrendezte nálunk a Riviérát. Óriási boldogság az Orlai Produkció alkotóközösségének, hogy ismét műsorra tűzhetjük Benedek Miklóssal, Gálvölgyi Jánossal és Egri Mártával a Hárman a padon című előadásunkat.

https://youtu.be/CrfdgYDNwH8?si=MYa1j2CcP1P3bo6G

Legközelebb október 06-án október 13-án és 30-án, november 8-án, 15-én és 24-én láthatják a Hárman a padon a szívmeleg történetét. Jegyek itt vásárolhatók.