Láss, hallj, tapints, ízlelj!

2020. 16. 08., 2:10pm
Most eljött az ideje, hogy mindenki ráérezzen Szombathely páratlan varázsára!

A koronavírus járvány miatt Szombathely jól bevált fesztiváljait, eseményeit törölni kellett.  Idén – többek között – elmaradt a Savaria Nemzetközi Táncverseny, a Szentivánéji vigasságok és elmarad  a Savaria Történelmi Karnevál is. Ám most eljött az ideje, hogy mindenki ráérezzen Szombathely páratlan varázsára!

A szervezők a veszélyhelyzet feloldását követően nagyszabású minőségi programokkal készültek, azonban az augusztus 15-ét követő időszakra is fennálló 500 fő feletti korlátozás ismét újra tervezésre kényszerítette őket.

A város augusztus 19-én Érezd Szombathelyt! címmel szeptember 20-ig tartó több hetes, többnyire ingyenes programsorozatot indít el. A rendezvények kulturális, turisztikai és művészeti szervezetek összefogásával jött létre. A szervezők az érdeklődőknek biztonságosan látogatható élményeket kínálnak, miközben alaposan megdolgoztatják az érzékszerveiket. Filmvetítéseket ajánlanak a szemnek, koncertélményeket a fülnek, gasztro-programokat az ízlelőbimbóknak és képzőművészeti, kézműves eseményeket a manuális dolgok kedvelőinek. A kicsikre is gondoltak: két hétvégén játszóház és bábszínházi előadás is várja a gyermekeket.

A programsorozat nyitóestjén, augusztus 19-én 18 órakor az Agora-Savaria Filmszínház nagyteremben az István, a király című, 2003-ban Csíksomlyón rögzített magyar zenés film vetítését élvezheti nagyközönség.

Ugyanakkor a Csónakázótó Szigeten a Dal a miénk akusztik -program keretében a Savaria Szimfonikus Zenekar Koncertjére kerül sor

Augusztus 21-én Broadway Club Café teraszán a Swing című magyar romantikus vígjátékot vetítik le.

Az előadás-sorozat augusztus 24-től szeptember 20-ig olyan színes, változatos, igazi kuriózumnak számító programokkal folytatódik, melyekért minél több embernek érdemes Szombathelyre ellátogatni!

A programok zömére a belépés ingyenes. Ám a játszóhelyek korlátozott befogadóképesség miatt előzetes helyfoglalás szükséges. Érdeklődni lehet a  94/317- 269  telefonszámon, illetve szombathely@tourinform.hu e-mailen.