Lajkó Félix újra szólókoncertre készül

2023. 21. 04., 10:38am
Különleges helyszínen, a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében ad exkluzív szólókoncertet Lajkó Félix május 5-én

 

by Szendi Horváth Éva

Ha létezik határtalan zene, akkor Lajkó koncertjein egészen biztosan azt élhetjük át.  A közönség elképesztő virtuozitással, egyszerű zenei témákkal, váratlanul felbúgó füttyel, szerenáddal, és valahonnan már jól ismert, örök időket idéző dallamokkal találkozhat. A kultikus helyen megrendezett, május eleji koncerten a hegedűművész személyes, belső világba enged betekintést.

A Liszt-díjas művész a járványhelyzet előtt, 2020 januárjában adta legutóbbi szólókoncertjét, azóta ebben a nagyon személyes formában nem hallhatta őt a közönség. Az elmúlt időszakot Győri Balett felkérésére első sorban zeneszerzéssel töltötte. A GisL című darab mind Győrben mind pedig a budapesti Müpában telt házat vonzott. A Lajkó Félix zenéjével elkészült előadást a kritikák és a közönség is nagy elismeréssel fogadta.

A május 5-i szólókoncerten a közönség részben az elmúlt években született új kompozíciókból is hallhat majd témákat.

A koncerten megtapasztalhatjuk azt az energiát, finomságot, zenei kreativitást és nagyvonalúságot, ami a művészt ismertté tette itthon és külföldön egyaránt. Betekintést kaphatunk egy rendkívüli alkotó zenei teremtő munkájába, aki a hegedűn való szólójátékot mindig befejezetlen kísérletként éli meg, amely soha nem lehet tökéletes és soha nem lehet véges.”

Jegyek: https://fono.jegyek.passeum.com/hu/jegyek/lajko-felix-koncert-magyar-nemzeti-muzeum?fbclid=IwAR0MF4yZqKkx2iISB1crZpJc2v5tifXrg0FsdM_dDS2lsQz4vxHpft-Mg20

További információ Lajkó Félix koncertjeiről: http://lajkofelix.hu/en/category/shows/?fbclid=IwAR1hO3TZLBbIWnUeItBYsHnBDfKT5ZR0aPof3bZOGQA1O9Lqn1TPr0iou0U