Lajkó Félix Band start

2020. 03. 11., 8:05am
Azt már eddig is mindenki tudta, hogy Lajkó Félix izgalmas művész. Nemcsak azért, ahogyan játszik, hanem mert időről időre képes megújulni, meglepetést szerezni.

Azt már eddig is mindenki tudta, hogy Lajkó Félix izgalmas művész. Nemcsak azért, ahogyan játszik, hanem mert időről időre képes megújulni, meglepetést szerezni. Ezúttal öttagú zenekart verbuvált maga köré, akikkel láthatóan-hallhatóan hamar megtalálták a közös hangot, méghozzá úgy - és talán ez a legfontosabb -, hogy egyikük javára sem borul az egyensúly.

Kollégák, társak, barátok, hívhatjuk őket bárhogy, a lényeg, hogy inspirálják, kiegészítik egymást. A Fonó Music Hall jóvoltából Lajkó Félix és öttagú zenekara több emlékezetes közös koncert után most a Start című lemezen is együtt muzsikál!

Zenekarban játszani kötöttség, — mondja Lajkó Félix. A jó része az, amikor a zenekar együtt meg tud szólalni. Ha van egy téma, amit elkezdünk játszani, és aztán egyszer csak robban egy nagyot. És van az a része, amely zenekarban nem, inkább szólóban működik: amikor teljes improvizáció van és nincs körülöttem senki. Mindkettő jó. Valószínűleg, ha nem lenne az egyik, vagy a másik, akkor hiányérzetem lenne.”

Az biztos, hogy talán még sosem halhatta a közönség  ennyire felszabadultnak Lajkó Félixet, mint most a START című lemezen!

Lajkó Félix • hegedű, violin

Sidoo Attila • gitár, guitar

Kertész Endre  • cselló, cello

Mazura János • tuba

Barcza Horváth József • nagybőgő, double bass

Czirják Tamás • dob, drums

Recorded in Pannónia Studio, sound engineer Márton Kopcsik
Producer: László Horváth • Cover design: István Fujkin
Pre press: Dóra Kiss, Marianne Szilasi
p + © 2020 Fonó Music Hall                                                 

Fotó: Juhász Éva