Különlegességek és haute couture

2023. 18. 04., 9:37pm
Ukrán és Fülöp-szigeteki vendég designerek

 

Milánó, London, Párizs és New York közönsége után itthon, a 26.Budapest Fashion Weeken mutatkozik be két vendég designer!

Az idén Ukrajnából és a Fülöp-Szigetekről is érkezik meghívott vendég tervező, akik már letették névjegyüket a nemzetközi divatvilágban.

Különlegességnek ígérkezik Ekaterina Chepak kollekciója, amely 2023. februárjában Milánóban debütált, és amit az ukrán építészeti gyűjtemény ihletett. Ahogy a tervező fogalmaz: „Az Ukrán Építészeti Gyűjtemény megrendítően emlékeztet arra a szépségre, amely egykor Ukrajna városait és településeit díszítette és fogja díszíteni. Napjainkban ezek közül az épületek közül sok romokban hever, vagy örökre elveszett a háború pusztításai miatt."

Az ukrán tervező hazájában már kimagasló sikereket ért el, márkája szépségversenyek hivatalos partnereként van jelen. Ő maga a divat területén számos zsűribe kapott már meghívást, illetve teljesítményét, sikereit különböző díjakkal jutalmazták.

 

 Mitch Desunia a Fülöp-szigetekről érkezik Budapestre.

A gyermek Mitch, egy Fülöp-szigeteki part menti házban nőtt fel, iskola után szívesen rajzolt arcokat és ruhákat a homokba a tengerparton. Rajzolás közben ügyelnie kellett arra, hogy elég gyors legyen, még mielőtt a hullámok megérkeznének és eltörölnék. Ez a rajzolási készség azután megnyitotta az utat - az üzleti élethez is affinitással rendelkező nyolcéves kislánynak - amikor is papír babákat és ruhákat készített, és ezeket árulni kezdte a barátainak és osztálytársainak.

Később a fiatal és gyors észjárású Mitch Desunia a Tudományos és Technológiai Tanszékre nyert ösztöndíjat, és a Fülöp-szigeteki Műszaki Egyetem elektronikai és kommunikációs szakán végzett. Bár intuitív és gyors észjárású volt a műszaki a pályán is, a divat iránti érdeklődése még erősebbé vált az idők során, ezért úgy döntött, hogy a tekintélyes művészeti egyetem, az „UNIVERSITY OF THE ARTS, LONDON-CENTRAL SAINT MARTINS,” divat és textil szakon folytatja tanulmányait. Ott teljesedett ki a divat iránti szenvedélye.

Tanulmányi után, call center ügynökként megtakarított pénzéből, 2009. március 15-én megalapította a Mitch Desunia Haute Couture-t.

Mitch Desunia a London Fashion Week, a Párizs Fashion Week, és a New York Fashion Week után érkezik Budapestre!

26.𝗕𝗨𝗗𝗔𝗣𝗘𝗦𝗧 𝗙𝗔𝗦𝗛𝗜𝗢𝗡 𝗪𝗘𝗘𝗞 2023/ Spring
𝗛𝗲𝗹𝘆𝘀𝘇𝗶́𝗻: Városligeti Műjégpálya / Díszterem /
Budapest, 1146 Olof Palme sétány 5.

𝗞𝗮𝗽𝘂𝗻𝘆𝗶𝘁á𝘀: 18.30, a divatbemutatók 19.00 órakor kezdődnek

Április 19. szerda: CHARMINA, SKETI, BALÁZS ESZTER, LA GITANILLA FLAMENCA, THE NICHE

Április 20. csütörtök: MAIA, C'EST MOI, VHR, EBONY, MITCH DESUNIA - a tourok között fellép Banai Sára operaénekes

Április 21. péntek: ZIMITS ANDREA, EKATERINA CHEPAK, SZABÓ ILONA, SUZA, CLAUDIO DESSI - a tourok között Virág Judit és a Yoni Tribe produkcióját láthatják.