Különleges összhang

2023. 21. 05., 6:27pm
A négy zenész 2018-ban találkozott először

 

by Szendi Horváth Éva

Ezután egyértelművé vált, hogy a kvartett tagjainak eltérő zenei és kulturális háttere különleges összhangban olvad össze és hoz létre egyedi zenekari hangzást. A Bécsben élő török hegedűművész, Efe Turumtay által alapított csapatban a cseh bőgős, Tomáš Liška lírai bőgőhangja és Dés András játékos ritmusai mellé a fretless gitár nemzetközi hírű török virtuóza, Cenk Erdoğan csatlakozik csodálatos dallamaival.

A formáció első közös lemeze most a Fonó gondozásában jelent meg, kapható a Fonó webshopjában és a terjesztőknél. Május 25. után már a digitális szolgáltatóknál is megvásárolható.

Az elmúlt évek nemzetközi turnéinak és egy közelmúltbeli isztambuli lemezfelvételnek köszönhetően a zenekar a legjobb úton jár afelé, hogy a kortárs ethno-jazz színtér egyik meghatározó szereplőjévé váljon. Turumtay, Liška, Dés és Erdoğan szerzeményei egymástól látszólag eltérő világok között elegánsan átívelő utat jelölnek ki. Hangsúlyosan emlékeztetik a hallgatóikat arra a jól ismert tényre, hogy a nagyszerű zene nem ismer határokat.

Efe Turumtay - hegedű

Cenk Erdoğan - gitár, fretless gitár

Tomáš Liška - nagybőgő

Dés András - ütőhangszerek

  1. Yolcu Hancı (Cenk Erdoğan) 5.17
  2. Lost Ghost (Tomáš Liška) 5.09
  3. Zephyr (Cenk Erdoğan) 4.43
  4. Agony (Efe Turumtay) 7.21
  5. Friends Phórever (András Dés) 4.08
  6. İnişÇıkış(Efe Turumtay) 5.57
  7. Kakadalu (András Dés) 4.59

 

Produced by T.E.L.D. Recorded in April 2022 at Hayyam Studios Istanbul by Sinan Sakızlı. Mixed in July 2022 by Cenk Erdoğan at Studio Undo. Mastered in September 2022 by Ahmet Gökhan Coşkun at AGC sound suit. Many thanks to László Horváth & Fonó, Gül Baba Türbéje Alapítvány, Zsuzsanna Szálka, Viktor Szabó, Merve, Alya, Fındık, Yekta Kopan, BiannaArt and Kunst Offensive

Megjelent

EFE TURUMTAY

CENK ERDOĞAN

TOMÁŠ LIŠKA

ANDRÁS DÉS

T.E.L.D.

FA 523-2
5 998048 552320
Fonó, 2023