Különleges koncepción alapuló szemüvegkeret

2022. 01. 10., 12:40am
A Design héten mutatkozik be egy különleges újdonság, hozva a japán hagyományokat és high-tech-et.

 

“Házon belül” növekszik a Tipton Eyeworks Showroom kínálata: Hukaya Simon, a Tipton vezető designerének saját kollekciója is helyet kap az üzletben

Nemrégiben a japán Masunaga márkával bővült a hazai szemüveggyártó üzletében elérhető termékek sora, most “házon belül” lépnek tovább ezen az úton, hiszen vezető tervezőjük, Hukaya Simon saját kollekciójával bővül a kínálat. Japán pedig ezúttal is fontos szerepet kap.

Simon már közel tíz éve dolgozik közösen a Tipton alapítójával, Zackkel és a Tipton csapattal. Ez idő alatt pedig számos ikonikus darab került ki a kezei közül, a Vinylize Ashbyért pedig a Red Dot Design díjat is elnyerte.

A designer Tokióban született és nevelkedett, majd a formatervezői tanulmányait Olaszországban és Magyarországon, a MOME-n végezte. Munkájáért itthon is több elismerésben részesült, például a Magyar Formatervezési díjjal is kitüntették.

Japán origami, kis sci-fi és némi neo-noir formavilág

Optifold névre keresztelt kollekciójának első darabja, a Pollux kerül elsőként bemutatásraa Budapest Design Hét keretei között.

Ez egy olyan különleges koncepción alapuló szemüvegkeret, amelyet speciális, vékony lemezterítékből hajtogattak össze. Az így létrehozott pehelykönnyű, mégis erőteljes tartású darab egyszerre tartós és mutatós.

A keret magán viseli tervezője japán gyökereit. A hajtogatási technika, amellyel készül, felidézi az ősi, távol-keleti origamiművészetet. Ennek letisztultságát azonban a szigetország modern, high-tech világával is ötvözi, felidézve a sci-fik és neo-noir alkotások formavilágát is.

A Tipton beavat a tervezési folyamatba is

A Design hét során nem csupán a kereteket szemlélhetik meg az érdeklődők, akik betérnek a Tipton Showroomba, de a tervezési folyamatba is betekintést nyerhetnek. Kiállításra kerülnek a prototípusok, terítékek és tervrajzok is, így az ötlettől a késztermékig látható, hogyan is született meg a Pollux.

A hivatalos termékbemutatót a márkához híven egy bulival ünneplik meg október 15-én az Erkel utcai üzletben. Az új termék, a Pollux és a Tipton-szemüvegek is felpróbálhatóak lesznek.

Pollux by Hukaya - Termékbemutató party a Tiptonban október 15-én.

Iratkozz fel a vendéglistára https://forms.gle/DPeiJLqr9qvPzxuS8

Az estet a hazai designer- és divatszakmában jól ismert , a tokiói olimpia magyar csapatának formaruha megálmodója - Kovács Adél, trendkutató nyitja meg. A Tipton üzletében található Budapest egyetlen Mezcal bárja is, ahol gondoskodnak az italokról. MnemonicKiss ft. Novan élőben zenél, DJ Bodoo pedig a bemutató előtt és után pörgeti a lemezeket.

További infó: https://tiptoneyeworks.com/ és https://www.facebook.com/tiptoneyeworks

Design Week 2022. október 7-16.