Különböző stílusok, trendek összefonódása

2022. 01. 04., 10:02pm
A Welcome 2 Dreamcore tavaszi kollekció ötvözi a szürrealitást a racionalitással

 

Nosztalgikus, mégis a gyökereiben modern, a tervezők visszatértek a hagyományokhoz, de nem utasították el a technológiai újdonságokat sem. A Reserved tavaszi kollekciója e két világot egyesíti - az ellentétes jelenségek hipnotikus esztétikában keverednek.

A kollekció kulcsa a különböző stílusok, trendek, sőt világok egymásba fonódása. A valós tér találkozik a virtuális térrel, a fémes textúrák a horgolt részletekkel.

Még a hagyományos firenzei papírra jellemző márványozott minta is metamorfózison esett át. Így látványos lett mind a ruhákon, mind a különleges hátteret képző LED-táblákon.

A tervezők, a mostanában divatos Y2K stílust vették fel, amely az ezredforduló meghatározó stílusirányzata volt.

Akkoriban giccsesnek és meglehetősen naivnak tűnt, ma azonban modern, felesleges elemek nélkül, sokkal komolyabb, a high fashion-höz közelebb lévő formában tért vissza.

Visszatérnek az aszimmetrikus pántos ruhák, a rövid felsők és a derék felett megköthető ingek. A lefelé szélesedő nadrágokhoz illő kötött blúzok csípő alatt végződnek. Nem hiányoznak a farmerruhák sem - rövid, kampókkal rögzített fűzős mellénnyel, csillogó kabátokkal, nadrágokkal és műbőrdzsekikkel kiegészítve érkeznek.

A kollekciót átjárja a nyugalom, és "meditatív" minták jellemzik.

A színek a szöveteken és a kötött anyagokon egymásba olvadnak, mint a már említett márványban. A kiömlött, alighogy elkevert festék hatását kelti: többé-kevésbé geometrikus, szabálytalan cikkcakkokban vagy lekerekített, nagy foltokban jelenik meg.

Érdemes odafigyelni a részletekre: fodrok a varrások mentén, zsinórral és szalaggal behúzható elemek, amelyeknek köszönhetően megrövidítheted vagy meghosszabbíthatod a ruhát, illetve kísérletezhetsz a kabátok formájával is. 

A kollekció kiegészítői is különlegesek: pliszírozott táskák piros és tengerészkék színben, sapka napellenzővel, frottírból készült szandál, Y2K-ra jellemző bagett táskák rövid láncon, mokaszint és csizmát ötvöző cipők.

Az anyagok textúrája is nagy szerepet játszik: a vidám színeket ötvöző horgolástól kezdve az ezüstszállal szőtt ruhákon át, egészen a holografikus részletekig, amik egy ruha anyagát borító réteg formájában jelennek meg.

Kötött részletek a puha műbőr mellett, szabályosan szedett, átlós csíkozású farmeranyag a kék kabát gyűrött anyaga mellett - az egész többdimenziós, változatos, de ugyanakkor koherens és következetes.

Az anyagokat úgy válogatták össze, hogy akár a digitális térbe is képzelhetjük magunkat - a szürreális találkozik a kézzelfoghatóval, és csak a befogadóra van bízva, hogy melyik lehetőséget választja.

A kollekciót Mateusz Stankiewicz fotózta. Az Ania Witko által készített, lenyűgöző díszletben a képernyők LED-fényei még inkább kiemelik a projektek szürreális hangulatát. A fények, színek és minták játéka felveti a kérdést, hogy amit látunk, az vajon valóságos-e, vagy csak a képzeletünk szüleménye.

A kollekció 2022. márciusától kapható a Reserved üzletekben és online.

FOTÓK:

Fotó: F: Mateusz Stankiewicz // Same Same ügynökség

Fotóasszisztens: Gabriel Orłowski

Stylist: Ewelina Gralak

Stílus asszisztens: Natalia Osełka

Sminkmester: Osełse Oseca, sminkmester: Wilson

Hajstylist: Michał Bielecki

Manikűr: Kasia Żuk

Díszlettervezés: Ania Witko

Díszlettervező asszisztens: Dagmara Stępień

Retusálás: Paweł Liro // Final Touch

Női modell: Cara Taylor // Next Models

Férfi modell: Akintayo Ogunkoya // Premier Models

Production & Casting: Production & Casting: Warsaw Creatives

Videographer: Warsaw Warsaw Warsaw: Warsaw Warsaw Warsaw: Warsaw Warsaw Video: Videographer: Bart Pogoda // Visual Crafters

1.AC: Wojtek Affek

Stylist: Ewelina Gralak

Stílus asszisztens: Natalia Osełka

Sminkmester: Osełka Osełka, sminkmester: Wilson

Hajstylist: Michał Bielecki

Manikűr: Kasia Żuk

Díszlettervezés: Ania Witko

Díszlettervező asszisztens: Dagmara Stępień

Mozgásrendező: Agnieszka Konopka // Mozgókép

Női modell: Cara Taylor // Next Models

Férfimodell: Akintayo Ogunkoya // Premier Models

Production & Casting: A produkció és a szereposztás: Warsaw Creatives