Közönségtalálkozó a 6SZÍN-ben

2023. 21. 04., 2:40pm
A hosszú élet titka című színpadi művet február végén mutatta be 6SZÍN teátrum

 

by Szendi Horváth Éva - SBE

A darabhoz Rényi Ádám az Osztálytalálkozó és A bezzeggyerek című köteteinek   novelláiból válogatott. A nagy sikerre való tekintettel az április 29-i előadás után a teátrum az alkotók részvételével közönségtalálkozót szervez.

Az előadás színlapja:

A hosszú élet titka

Rényi Ádám írásai alapján a színpadi változatot Enyedi Éva és Rényi Ádám írta. Mi tegyünk, ha egy nap maga a Halál keres fel minket otthonunkban? És ha emléktáblánkat még életünkben elhelyezik a házunk falán? Hogyan búcsúzik a színpadtól és legendás partnerétől az ünnepelt primadonna? És hogyan ér véget a találkozás egy régi szerelemmel? Van-e hatékony megoldás arra, hogy végre befejeződjék egy bosszantóan elhúzódó lakásfelújítás? Mitévők legyünk, ha a bálványozott jövendőmondó jóslata sehogy sem akar bejönni? És milyen titkokat őriz egy anya, egy szomszédasszony vagy egy tökéletes partinak tűnő jóképű fiatalember?

Balla Eszter, Márton András

A hosszú élet titka tizenhat története a huszadik és a huszonegyedik században Magyarországon játszódik és egytől egyig rólunk szól. Nagyszerűségünkről és kisszerűségeinkről, lágy- és kőszívünkről, és arról, hogyan találunk kivezető utat a legabszurdabb helyzetekből is, miközben gyakran elbukunk a hétköznapok küzdelmeiben. Az Osztálytalálkozó és A bezzeggyerek című nagysikerű novelláskötetet jegyző Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben is gazdag, különleges előadásban.

Játsszák:

Balla Eszter

Ecsedi Erzsébet, Aase-díjas

Márton András, Jászai Mari-díjas

Mohai Tamás

Márton András