Kováts Adél átvezet egy kapcsolaton

2020. 17. 10., 10:10am
A Volvo és a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár „összjátékának” köszönhetően Háy János Egy férfi című novellájából Kováts Adél főszereplésével Grosan Cristina kisfilmet készített.

A Volvo és a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár „összjátékának” köszönhetően Háy János Egy férfi című novellájából Kováts Adél főszereplésével Grosan Cristina kisfilmet készített.

Kováts adél

A történet a Kortárs Felbeszélések podcast részeként jelenik meg. A Magvető Kiadóval együttműködésben 18 kortárs magyar író 27 novellája elevenedik meg a Volvo és a Radnóti Színház jóvoltából. A cél az, hogy az emberek az utazás sokszor holtidőként megélt perceit, óráit inspiráló és feltöltődést hozó irodalmi élményekkel töltsék meg. A felbeszélők a Radnóti Színház színészei és vendégművészei, a novellákhoz Nyáry Krisztián írt kedvcsináló ajánlókat.

Háy János

Egy házasság című kisfilm főszereplőjének (Kováts Adél) estéje átlagosan indul, míg be nem kapcsolja az autójában a László Zsolt által felolvasott Háy János-novellát. Az első nagyjátékfilmje, A legjobb dolgokon bőgni kell bemutatójára váró Grosan Cristina új nézőpontot hozott be a novella értelmezésébe. A férfimonológ egy szereplőjét, a feleséget mutatja meg azon az éjszakán, amikor az egész addigi kapcsolatát megkérdőjelezi. A szerelmi háromszöget elbeszélő novella szerzője, Háy János is feltűnik a kisfilmben, aki a Margón A cégvezető című új regényét mutatja be. 

Az Egy házasság című film linkje:  https://youtu.be/c7vLaQn3Ukc

Az október 15-18. között megrendezésre kerülő Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár keretein belül a Kortárs Felbeszélések podcastot a Várkert Bazárban Dragomán György, Kováts Adél és Till Attila közreműködésével  október 17-én mutatják be.

 A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kapcsolódó programjaként, a Bookline, a Volvo Autó Hungária, a Delonghi és az NKA támogatásával megvalósuló rendezvényen mutatja be legújabb könyvét többek között Barabási Albert-László, Háy János, Jászberényi Sándor, Karafiáth Orsolya, Kerékgyártó István, Kiss Tibor Noé, Mucsi Zoltán, Nyáry Krisztián, Pető Péter, Tisza Kata és Závada Pál.

A Margón rendhagyó irodalmi-zenei műsorával fellép Pátkai Rozina, valamint Bereményi Géza és Járai Márk. A 24.hu Dolgozószoba nevű beszélgetéssorozatának Grecsó Krisztián, Orvos-Tóth Noémi és Vámos Miklós lesz a vendége.

A fesztiválon online vesz részt a finn Sofi Oksanen, akinek Tisztogatás című regényét 38 nyelvre fordították le, valamint A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című világsikert jegyző svéd Jonas Jonasson, az amerikai költőlegenda, Billy Collins, és a skandináv krimiszerző Stefan Ahnhem.

A szervezők a járványügyi szabályokat figyelembe véve, a fellépők és a nézők biztonságát szem előtt tartva regisztrációt vezettek be, a látogatószámot csökkentik és a maszkviselést kötelezővé teszik. A további intézkedésekről pedig folyamatosan tájékoztatnak a felületeiken (margofeszt.hu, facebook.com/margofeszt). A járványügyi intézkedések miatt a könyvvásárt hagyományos formában nem tartják meg, de a friss megjelenések a Bookline-nak köszönhetően online és a helyszínen is megvásárolhatók lesznek.

Napi programbontás:http://www.margofeszt.hu/hu/fesztival

facebook.com/margofeszt

instagram.com/margofeszt

Spotify/margofeszt