Kortárs irodalmat a középiskolákba!

2019. 24. 11., 5:30pm
A Margó 2018-ban összefogott a Magyar Irodalomtörténeti Társasággal, hogy a középiskolások könnyebben hozzáférhessenek a kortárs magyar irodalomhoz.

A Margó 2018-ban összefogott a Magyar Irodalomtörténeti Társasággal, hogy a középiskolások könnyebben hozzáférhessenek a kortárs magyar irodalomhoz.

Mindig legyenek ott az iskolai könyvtárakban az idei legjobb, legérdekesebb margós könyvek! A hosszú távú szemléletformálás elérése közös érdekünk, minden segítségre számítunk, fogalmazta meg az akció célját Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál vezetője.

Tavaly, egymillió forint értékben, az ország tizenöt középiskolájába jutottak el a könyvcsomagok, amelyek bekerültek az iskolai könyvtárba, illetve a tanmenetbe is. A projekt zárásaként az őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár Margófakt nevű rendhagyó tanítási napján több mint 400 diák vett részt.

A könyv kiszakít időből és térből, s olyan világokat nyit meg a diákjaink előtt, amelyről még nem is álmodtak - mondta Diószegi Endre, az Ady Endre Gimnázium tanára.

November 26-án 19 órakor a TRIP Hajón Valuska Gábor 12 íróportréját árverezik el, hogy a befolyt összegből az ország tizenöt középiskolája ismét kapjon könyvcsomagot. A jótékonysági aukción szereplő szerzők képei: Tóth Krisztina, Háy János - Beck Zoltán, Bodor Ádám, Simon Márton, Péterfy Gergely, Szvoren Edina - Krusovszky Dénes, Grecsó Krisztián - Szabó Balázs, Mécs Anna, Nádasdy Ádám, Szilágyi István, Vekerdy Tamás.

Az eseményen fellép Szabó Balázs, Mécs Anna, Péterfy Gergely és Simon Márton,  a zenei “aláfestésről” Szabó Balázs gondoskodik.

Az eseményre a belépés ingyenes, további információ: https://www.facebook.com/events/942664096102689/ 

Képgaléria: http://www.margofeszt.hu/hu/cikkek/ezekre-a-kepekre-licitalhatsz

Kredit: Valuska Gábor / Margó Irodalmi Fesztivál