Könnyed búcsú a nyártól

2022. 05. 09., 3:27pm
Nyárvégi szerenád címmel adott koncertet a Duna Szimfonikus Zenekar egy különleges helyszínen, a Klebelsberg Kastély rózsakertjében.

by Szendi Horváth Éva

 

A szeptember 4-i esten népszerű klasszikusok, így Rossini, Bizet, Mozart és Strauss darabjai hangzottak el. A klasszikusok mellett a legismertebb filmzenei szerzemények is felcsendültek a koncerten, — többek között J. Gade Jalouise c. darabja, a Schindler listájának főtémája J. Williamstől és egy válogatás Bernstein West Side Storyjából. Az exkluzív helyszínen Duna Szimfonikus Zenekar júniusban adott először koncertet Horváth Gábor vezényletével. A siker okán az együttes most e szerenáddal egyben megnyitotta a Klebelsberg Kastély 2022/23-as kulturális évadát is .

Horváth Gábor

A Duna Szimfonikus Zenekar 1961-ben alakult Budapesten. Az azóta eltelt időszakban számos rangos belföldi és külföldi hangversenyen lépett fel. Az együttes repertoárja a barokk zenétől a 20. századi és a kortárs kompozíciókig felöleli az európai zenetörténet valamennyi stíluskorszakát. Az elmúlt 60 év alatt állandó vendég volt a legrangosabb magyar előadótermekben, többek közt a MÜPA, a Zeneakadémia, a Pesti Vigadó, a Kongresszusi Központ, a Magyar Tudományos Akadémia, a BMC és számos további koncertterem színpadán.

Műsor:

  1. Rossini:A tolvaj szarka – nyitány
  2. Bizet:Az arles-i lány – 2. szvit

G.Bizet: Carmen – Aragonaise, II. felvonás közjáték, III. felvonás előjáték

szünet

  1. A. Mozart:35. (D-dúr) „Haffner” szimfónia, K.385 – 1. tétel

ifj. J. Strauss: Császárkeringő

  1. Gade:Jalousie
  2. Williams:Schindler listája – főtéma
  3. Bernstein:West Side Story – válogatás

Vezényel: Horváth Gábor