Koktélok újra gondolva 2023

2023. 21. 07., 11:04pm
Nyári kedvencek rózsaszínben

 

A Pink Tonic az idei nyár nagy kedvence, mind a fogyasztók, mind a koktélkészítők között. Önmagában is finom, ám koktélokban jobban kijön az íze, nem is beszélve az ital jeges, csodás, rózsaszín látványáról.

Madagascar Dream ginkreáció nyerte a Kalumba koktélversenyét

Aki szeretné kipróbálni, a cikk végén találja a receptet!

A Kalumba és a Schweppes megmérettetésén Vígh Bence Madagascar Dream koktélja bizonyult a legjobbnak. Ezzel részvételt nyert a bár- és italszakma egyik legrangosabb rendezvényére, a berlini Bar Conventre.

A Vígh Bence által készített koktélkülönlegesség vitte el a fődíjat a Kalumba Madagascar Gin koktélversenyén. A fűszeres gin és a hűsítő nyári italok szerelmesei egy különleges kihíváson mutatták be mixertudásukat.

Népszerű koktélok újra gondolva, furfangos párosítások, meglepő fűszerezések és fantasztikus ízélmények - ezekre mind lehetőséget teremt a Kalumba és a Schweppes versenye. A nevezők a tökéletes koktél elkészítésére törekedtek, amely legalább 30ml Kalumba Gint, valamely Schweppes üdítőt és összesen legfeljebb hat különböző összetevőt tartalmazhatott, a jeget és a díszítést nem számítva. A döntőbe az online pályázat tíz legizgalmasabb italkölteménye került. A bartenderek neves zsűri előtt, az A38 Hajó egyedi lounge bárjában, a Schweppes teraszon mérték össze tudásukat.

Tengely Norbert, Monori Anett, Gulyás Csaba

A döntősök hat percben adhatták elő koktéljuk történetét és meséltek inspirációjukról, miközben elkészítették versenyitalukat. A kreációkat Monori Anett és Tengely Norbert, a Magyar Bartender Szövetség tagjai, valamint Gulyás Csaba, a Zwack párlatszakértője bírálták a koktél ízvilága, kreativitása, valamint a prezentáció eredetisége, találékonyság és fantázia alapján. A dobogó harmadik fokára Vitai Ádám, a High Note SkyBar bartendere léphetett Spiced Delight névre keresztelt koktéljával. A második helyet Majlinger László, a győri Higgi the Tiki bartendere nyerte el Lunatic italával.

A zsűri Vígh Bence a budapesti Gin Corner bartendere által készített Madagascar Dream koktéljának és magával ragadó prezentációjának ítélte az első helyet, aki a Kalumba ajándékcsomag mellett berlini utazást nyert a Bar Conventre.

„A Zwack Unicum Nyrt. és márkái számára kiemelten fontos, hogy a hagyományőrzés mellett innovatív, trendteremtő italokat hozzunk létre és új ízélményeket térképezzünk fel. Ezt képviseli a Kalumba Madagascar Ginek sokszínűsége is, hisszük, hogy ez fűszerezi meg igazán a szakmát és a nyári hangulatot. Örömmel valósítottuk meg az elképzelésünket a Schweppes-szel karöltve, hogy az alkotó folyamatba fogyasztóinkat is bevonjuk – mondta el a koktélverseny szervezéséről Kiss Virág, a Kalumba senior brand managere.  

Sokak nyári kedvence, a gin tonik, a Kalumba és Schweppes számára kivételes és kézenfekvő találkozási pontot jelent. Idén nyáron közös díszdobozzal mutatkozott be együtt a két brand: az üdítőital-márka újdonságát, a Pink Tonic-ot állították párba a klasszikus Kalumba White Ginnel, a rózsaborsos Mango-val, valamint a mirtuszpárlattal készülő vérnarancsos Blood Orange-dzsel.

A díjazottak és a zsűri

„Nagyszerű élmény volt együtt izgulni és szurkolni a koktélverseny résztvevőinek, akik szakmai felkészültségükön és kreativitásukon túl, fantasztikus prezentációkkal varázsolták el a zsűrit és természetesen minket is. Gratulálunk a nyertesnek, és minden résztvevőnek a lenyűgöző koktélköltemények elkészítéséért. Büszkék vagyunk rá, hogy ez a nívós rendezvény a Schweppes teraszon valósult meg, és hogy a Kalumba ginek és Schweppes üdítők kombinációit sikerült új szintre emelniük a versenyzőknek.” – mondta Nyemcsok Dániel, a Schweppes Magyarország brand managere.  

Madagascar Dream – A győztes koktél receptje

40 ml Kalumba White Gin

10 ml Muyu Chinotto Nero

5 dash Neroli

2 dash Rózsabors Bitter

2 bárkanál cukorszirup

Schweppes Citrus Mix hab kalumbagyökérrel.

„A Kalumba White Gin magában is egy tökéletes párlat, pontosan ezért nem is szerettem volna elnyomni, inkább csak a számomra legfinomabb ízeket kiemelni belőle. A hab a tortán – pontosabban a koktélon – pedig egy Schweppes üdítőből készült hab, egy kis csavarral: a gin nevét ihlető kalumbagyökérrel” – mesélte a koktéljáról Vígh Bence.