Knoll 100 szakmai konferencia

2022. 10. 10., 10:26pm
A logisztika egyre nagyobb jelentőséget kap a mai gazdasági és ipari világban

 

A magyar logisztika kiemelkedő alakja, Prof. Dr. Knoll Imre, 2022. szeptember 18-án ünnepelte volna 100. születésnapját. A jubileumi évfordulóalkalmából a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) Knoll 100 néven rendezett egész napos szakmai konferenciát.

Az ősz beköszöntével újra megkezdődtek a szakmai rendezvények

A benchmarking klubnap résztvevői

„Szeptember közepén egy klubnap keretein belül megkezdődtek újra szakmai rendezvényeink egy kis nyáriszünet után. Ráadásul nem is akármilyen eseménnyel, hiszen egy benchmarking klubnapot tartottunk, ahol a számos neves referenciával rendelkező Aspectis Informatikai és Biztonságtechnikai Kft. képviseltette magát” – mondta Dr. Doór Zoltán a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

Nevükhöz fűződik az ukrán határtól nem messze található, közelmúltban átadott East-West Gate intermodális terminál kamerarendszerének telepítése. Emellett pedig olyan helyeken is találkozhatunk a cég munkájával, mint a budapesti 3-as és 4-es metróvonalak, ahol a vállalat által forgalmazott kamerák ügyelnek a biztonságra. Mindemellett a Szépművészeti Múzeumban is több mint 300 eszközük figyeli a gyanús mozgásokat.

Idén lett volna 100 éves Knoll Imre

2022. szeptember 18-án ünnepelte volna 100 születésnapját Prof. Dr. Knoll Imre. Az évforduló alkalmából a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) még tavasszal, az Edutus Egyetemmel közösen Logisztikai Szakmai Műhelyet hozott létre, a professzor tiszteletére.

„A Professzor Úrnak számos dolgot köszönhet a magyar logisztikai élet. Többek között alapítója volt nemcsak a Magyar Logisztikai Egyesületnek, de az Európai Logisztikai Szövetségnek is”–mondta Dr. Doór Zoltán, aki hozzátette: sokan személyesen is tanulhattak tőle, több mint hét évtizeden át tartott oktatói pályafutása.

Személyéhez számos tudományos mű fűződik. 1962-től 26 szakkönyvet, 390 tudományos cikket és tanulmányt, valamint több mint 200 szakvéleményt és projektet publikált.

Knoll 100 néven szerveztek egész napos konferenciát a tiszteletére

„Egyesületünk a konferencia életre hívásával kívánt tisztelegni Knoll Imre munkássága előtt. Ez alkalomból egy olyan eseményt szerveztünk, melynek keretei között méltóképpen megemlékezhettünk a logisztikai tudományos munkásságáról, valamint annak napjainkban is releváns elméleti és gyakorlati jelentőségéről” – nyilatkozta a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

Dr. Doór Zoltán a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke

A nap három szekcióból állt. Az első részben megemlékező előadások voltak hallhatóak a professzor szakmai életéről. Ezt követően a logisztika aktuális tudományos kérdései kerültek sorra. Végezetül, de nem utolsó sorban a logisztika aktuális gyakorlati kérdéseiről volt szó.

A rendezvényen a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) mellett az Európai Logisztikai Szövetség (ELA),a Magyar Tudományos Akadémia (MTA),az Edutus Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint több versenypiaci szereplő is képviseltette magát.