Klasszikus alapok, díszes részletek

2023. 04. 04., 3:10pm
A 2023-as tavaszi kollekció egyszerre légies és strukturált.

 

Egyszerű és praktikus sziluettek jellemzik, miközben a dekoratív elemek, illetve a tavaszi szezon legfontosabb trendjei sem hiányozhatnak belőle. A kollekció megalkotásakor az európai hagyományokból inspirálódtak, s ezeket a múltbéli design elemeket, a modern klasszikusokkal, a formálisabb darabokat pedig a könnyedebb, hétköznapi modellekkel kombinálták.

Mateusz Stankiewicz fotózta Reserved tavaszi kampányt.

Egy stílusos, mégis gyakorlatias kapszulagardrób állítható össze. Azoknak a nőknek szól, akik naprakészek, de nem olyan ruhákatat keresnek, amelyek csak egy szezonra szólnak.

A praktikusság jegyében nem is lehet más a kollekció egyik kulcsdarabja, mint a bézs színű, túlméretezett, ballonkabát, ami idén tavasszal egy fekete zakóval vagy egy kék szatén inggel kombinálható.

A klasszikus alapot csipkés részletekkel, fodrokkal díszített ruhák, virágmintás blúzok és a tavaszt idéző, virágmintás ruhák teszik változatossá.

A színek sokkal visszafogottabbak, mint az előző szezonban megszokhattuk

- a bézs, a törtfehér, a fekete és a kék színvilág palettáján belül mozog, amit a zsályazöld vagy füstös rózsaszín egészít ki.

A különböző méretű virágminták fekete-fehér alapon a ruhák, nadrágok és könnyű ingek díszítésére szolgálnak ezúttal. Ebben a kollekcióban nagyobb hangsúlyt kap az anyag textúrája: a csipke, a hímzés, a jacquard, a strukturális jersey vagy az áttört kötés.

Vannak teljesen - és /vagy részben horgolt darabok, kötött fodrok és hímzett díszítések, steppelt és dekoratív szegélyek egyaránt.

A 2023-as tavaszi kollekció egyszerre légies és strukturált. Ezt a hatást olyan ellentétes elemek kombinálásával érik el, mint a nyers farmer vagy a technikai szövetek átlátszó kötéssel vagy dekoratív részletekkel.

A városi egyenruha modern változatát alkották meg a márka tervezői, ami kényelmes és praktikus egyben: funkcionális visszafogott díszítéssel.

Kiegészítők:

A fotózásra a Kanári-szigeteken került sor. Az egzotikus növények zöld háttere és a fehér, durva falak tökéletesen tükrözik a Reserved tavaszi kiadásának alapvető karakterét.

A kollekció modellje a johannesburgi Candice Shepstone, aki egyre gyakrabban tűnik fel a legrangosabb kifutókon.

A szetteket Karla Gruszecka, a fiatal generáció egyik legelismertebb lengyel stylistja állította össze.

A tavaszi Reserved kollekció 2023. március 14-től érhető el a hazai üzletekben és online.

Kreditek:

Fotó: Mateusz Stankiewicz @mateusz.stankiewicz

Videó: Bart Pogoda @bartpogoda

Modell: Candice Shepstone @candyshepstone

Stylist: Karla Gruszecka @karlagruszecka

Haj: Michał Bielecki @michalbielecki_

Smink: Wilson @wilsonwillofficial

Producer: Warsaw Creatives @warsawcreatives