Királynői pompa és romantika: Herrera 2023

2023. 03. 03., 11:45pm
Sisi ennek az évadnak a kiindulópontja, a szépség és a drámaiság

 

Carolina Herrera 2023-as őszi-téli kollekcióját, by Wes Gordon, a fegyelem és a nagyszerűség dichotómiája ihlette Sisiben, Erzsébet osztrák császárnőben.

A saját ügynökségével rendelkező káprázatos figura, aki nem félt megszegni a szabályokat és kitűnni. Sisi ennek az évadnak a kiindulópontja, a szépség és a drámaiság bocsánatmentes ölelését hirdetve.

Nemcsak vizuális megnyilvánulásaiban, hanem a rendkívüli gazdagság fogalmát és annak mai jelentését vizsgálják.

Rengeteg időt és megfontolást kell fordítani egy darab megalkotására, bőséget a kompromisszumok nélküli Carolina Herrera atelier építési és kivitelezési munkáinak legkiválóbbja érdekében.

Gazdagság abban, ahogyan egy nő felveszi a ruháját. Szoknyájának terjedelmes formája, amelyet alatta tollkönnyű tüllrétegek tartanak fenn, vagy egy élesen szabott, precízen milliméterre vágott öltöny.

A Habsburg-udvar merevsége, szemben azzal a szabadsággal és romantikával, amelyre Sisi törekedett, a fegyelem érzetét árasztja, amely dússággal és nagyszerűséggel keveredik az egész kollekcióban.

A portré nyakkivágású és romantikus spirális hajtású ruhák a Carolina Herrera nőt helyezik a figyelem középpontjába, udvartartással.

Az élénk ékszertónusú színpalettát a bársony és a fekete taft pazar textúrája alapozza meg, arany hímzéssel aranyozva.

A geometrikus csíkok a számtalan aprólékos konstrukcióban, kötött elválasztókban és drapériákban állnak a középpontban.

A nappali ruhadarabok, mint például a Carolina Herrera jellegzetes fehér pamuting vagy a kis fehér flitteres-tweed ruha, tagadhatatlan jelenléttel ruházzák fel a nőt.

A gazdagságnak nem kell a könnyedség és a modernitás rovására mennie. A padlóig érő, könnyed kötött ruha tónusos Swarovski kristályokkal díszített, amelyek lágy fényben csillognak.

A drámai, kapucnis anorák formájú seprőköpeny dekadens szövésű, mély lila és smaragdzöld láncnyomásos fonalból készült.

A Carolina Herrera nő ebben a szezonban modern császárnővé változik, és a szépség és a csillogás kendőzetlen elismerését ünnepli, akárcsak Sisi évszázadokkal előtte.

Carolina Herrera Fall 2023 Collection By Wes Gordon

Styling Marie Chaix

Production KCD Worldwide

Makeup Lauren Parsons

Hair Jimmy Paul

Casting Rachel Chandler

Music Frédéric Sanchez