Kinyitott a Zsolnay Negyed

2020. 21. 06., 5:10pm
A veszélyhelyzet megszűnését követően a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft megnyitja kiállítóhelyeit. Június 19-étől újra látogathatók a Zsolnay Kulturális Negyed tárlatai

A veszélyhelyzet megszűnését követően a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft megnyitja kiállítóhelyeit. Június 19-étől újra látogathatók a Zsolnay Kulturális Negyed tárlatai, a világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem.

Június 19-én délelőtt 10 órától ismét megnyitották kapuikat a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói. A Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény, a Rózsaszín Zsolnay kiállítás, a Család- és gyártörténeti kiállítás, a Zsolnay Mauzóleum, a Látványmanufaktúra, a Labor – Interaktív Varázstér és a Bóbita Bábmúzeum nyitási akcióval és vezetett sétákkal várják várja a látogatókat. Korlátozott létszámmal elindulnak a Planetárium előadásai is.

A Hűsítő séta program résztvevői idegenvezető segítségével ismerhetik meg a Zsolnay Negyedet. Megismerhetik a világhírű Zsolnay család legizgalmasabb történeteit és a séta végén ajándék limonádéval frissülhetnek fel. A séta hétfő kivételével minden nap 11 órakor indul, valamint pénteken és szombaton délután 16 órakor.

A nyitási akció keretében a jegycsomagok 25% kedvezménnyel válthatók meg: a Zsolnay jegy, az Örökség jegy és az Időutazó jegy. Az akció június 30-ig érvényes.

Ugyancsak június 19-étől látogathatók a ZsÖK belvárosi turisztikai attrakciói. Az ókeresztény sírkamrákat bemutató Cella Septichora Látogatóközpont, az Ókeresztény Mauzóleum, valamint a Középkori Egyetem is tárt kapukkal várja az érdeklődőket.

Keddtől szombatig 16 órakor és vasárnap 11 órakor Világörökségi sétákon lehet részt venni. Az esemény  keretében idegenvezető mutatja be az 1600 éves, föld alatti világ kincseit. Aki még tovább merészkedne, az a Föld alatti Pécs – séta a város alatt című programon nemcsak az ókeresztény sírépítményeket ismerheti meg, hanem a közeli Pezsgőház alatti pincelabirintust is. A Littke Palace Pezsgőpincéjében, ötszintes mélységben barangolva a vendégek megismerkedhetnek a Pezsgőházzal. A történelmi hangulatot idéző pincelabirintusban a szakemberek a hagyományos pezsgőkészítési eljárásokba is beavatják az érdeklődőket. Mindezt a kalandot izgalmas zseblámpás szakasz és pezsgőkóstolás teszi még felejthetetlenebbé. A program június 20-ától minden szombaton 11 órakor indul.

Munkatársaink minden helyszínen fokozottan ügyelnek a higiéniára, látogatóinkat pedig arra kérjük, hogy viseljenek szájmaszkot és tartsák a biztonsági távolságot a beltéri kiállításokon.

www.zsolnaynegyed.hu, www.vilagoroksegpecs.hu