Kezdődjön mesésen az ünnep!

2019. 08. 12., 10:10am
Angyalok kara, azaz kisiskolások kórusa adta hírül, hogy az idén ötödik alkalommal kerül sor az Advent a Várkert Bazárban című rendezvénysorozat megszervezésére.

Angyalok kara, azaz kisiskolások kórusa adta hírül, hogy az idén ötödik alkalommal kerül sor az Advent a Várkert Bazárban című rendezvénysorozat megszervezésére.

A Duna parton, a négy vasárnapon a látogatókat minden alkalommal külön - külön tematikájú, nagyrészt ingyenes programmal várják.

A központi szerepet az idén a mese, a környezettudatosság, az adományozás és az ünnepi ráhangolódás foglalja el.

„A hagyományteremtő jelleggel létrehívott eseménysorozattal az a célunk, hogy bemutassuk a Várkert Bazárt, mint a főváros kulturális ékszerdobozát. Idén is gondoltunk kicsikre és nagyokra egyaránt, a családoknak számos ingyenes program lesz és a különleges művészeti produkciókra nyitott közönség is egyedi élményt kaphat.” – mondta Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese.

Az Advent Várkert Bazárban rendezvénysorozat  háziasszonyi tisztét Szinetár Dóra, Jászai-díjas színésznő, énekesnő tölti be.

„Egy boldog gyerek életének alapja a mese, a varázslat. Az Adventhez kötődik talán a legszínesebb, legérdekesebb mesekör Európában. Ezeket a meséket járjuk végig, hogy mesésen kezdődjön az ünnep” – mondta az esemény beharangozásakor Szinetár Dóra.

 Advent négy vasárnapján egész napos programok,  napközben ingyenes kézműves workshopok, izgalmas előadások, Művészeti Vásár várja az érdeklődőket.

Esténként pedig olyan színvonalas produkciók szórakoztatják a felnőtteket, mint például Bíró Eszter interaktív családi koncertje, Snétberger Ferenc és Michel Godard virtuóz zenei estje, vagy Both Miklós Elfeledett karácsony Ukrajnában című zenés produkciójának ősbemutatója. A koncertsorozatot a Random Trip improvizatív, rendhagyó estje zárja. A Várkert Bazár színpadjára lép Big John Whitfield  amerikai soul-funk énekes, a Vienna Gospel Society kórus és Dés László Kossuth- és Liszt-díjas muzsikus/ zeneszerző.

Az esti programokra a jegyek a Várkert Bazár honlapján válthatóak.