Kezdődik a Cziffra György Fesztivál

2022. 14. 02., 1:55pm
A Cziffra György-emlékév részeként 2022-ben is nemzetközi sztárokkal és világhírű magyar művészekkel rendezik meg a Cziffra György Fesztivált február 14. és 27. között Budapesten.

by Szendi Horváth Éva

Balázs János /Fotó: Emmer László/ 

 A programsorozat eseményeinek a Zeneakadémia, a Régi Zeneakadémia, a MOMKult, a Hegyvidék Kulturális Szalon és a Hegyvidék Galéria ad otthont.

A sorozatban olyan művészek lépnek fel többek között, mint Vadim Repin, Alexander Kniazev, Klara Min, Snétberger Ferenc, Szakcsi Lakatos Béla, Káel Norbert, Tony Lakatos, Malek Andrea, a Hot Jazz Band, Sárközy Lajos és zenekara, Keller András és a Concerto Budapest, valamint a Fesztivál alapító-művészeti vezetője, Balázs János.

A klasszikus zenei koncertek mellett idén is lesz Bárest és külön figyelmet fordítanak a fiatalok művészek fellépéseire. A fesztivál ideje alatt megnyílik két kiállítás, a gálakoncerten pedig kiosztják a Tehetség-, Ifjú Tehetség-, illetve az Életműdíjakat.

A Cziffra György Fesztivál eseményeiről bővebben a Cziffra100.com oldalon tájékozódhatnak.

Balázs János művészeti vezető így nyilatkozott a fesztiválról és az emlékévről:

—Cziffra György szellemisége a szabadság, a szárnyalás, a határok – szó szerinti és átvitt értelmű – átlépéséből táplálkozott. A műfaji határok elmosása, a nyitottság jellemezte előadói egyéniségét. Ezt idézzük fel évről évre a Cziffra Fesztiválon. Boldog vagyok, hogy idén is kiváló művészek fogadták el meghívásunkat első szóra. Nagy öröm számomra, hogy mindig új és megismételhetetlen, igazi fesztiválprodukciók jönnek létre a mesterre emlékezve. Hálás vagyok támogatóinknak, hogy mellettünk állnak, és ismét lehetőségünk van segíteni fiatal tehetségek indulását.

Február 14–27. között a Cziffra György Fesztivál sokszínű programmal, világhírű művészek koncertjeivel várja a közönséget.

A Fesztivál kiemelt szponzora az MVM